Kemalangan

Orang kata malang itu x berbau. memang betul. Siapa yang boleh menghidu kemalangan, betul tak? Sebab itu kita kena berhati-hati ketika memandu sebab kemalangan boleh terjadi bila-bila masa dan tempat.

Sebenarnya aku baru pandai bawa motosikal, start bulan november 2015. Itu pun kerana terpaksa, kalau tidak sampai ke tua pun tak akan pandai bawa motosikal. So dah lebih kurang 5 bulan la bawa motosikal. Tapi bila dah pandai bawa, mula la bawa laju. dulu baru pandai bawa, jalan 40km/hr sampai 60km/hr je. sekarang dah pandai bawa sampai 100km/hr.

dijadikan cerita, hari rabu pagi masa dalam perjalanan nak ke tempat kerja, hujan turun. so nak cepat lagipun tempat kerja lagi 1km nk sampai. So dalam x sedar, pulas je throttle sampai x tahu berapa kelajuan.

bila nak sampai ke simpang, cuba tekan brek belakang tapi sebab baru hujan dan jalan licin, motosikal terus buat drift yang tak jadi dan aku pula terhumban dalam 2 meter. Nasib juga la motorsikal x teruk dan aku pun x teruk sangat cuma kaki cedera, so sekarang ni kaki masih lagi lebam. doktor pun bagi antibiotik je, katanya nak bunuh bakteria.dah insaf, x nak bawa laju lagi dah.

0 Komen: