Widget Kegemaran Anda Shoutmix Akan Dhentikan Perkhidmatan



Salah satu elemen yang menjadi pilihan para blogger untuk blog mereka adalah dengan meletakkan widget chat. Dan banyak yang memilih Shoutmix, termasuk juga blog ni. Terdapat 2 pelan untuk Shoutmix iaitu pelan percuma dan pelan premium yang dikenakan bayaran.
Namun apakan daya jodoh tiada. Pelan percuma Shoutmix akan dihentikan perkhidmatan. Hanya pelan premium yang akan diteruskan menurut tuan punya perkhidmtan shoutmix free plan Chat.


Kalau para pengguna Shoutmix perasan, dah lama link important notice muncul pada setiap Shoutmit widget yang dipasang, cuma mungkin kita tak perasan. Aku baru saja perasan benda ni.






Hanya premium service sahaja yang akan beroperasi dengan harga hanya $0.99 sebulan.


Existing users will be able to continue using their accounts at no cost right now. The transition will begin within a few weeks. Eventually, users with free accounts will need to switch to a paying plan or stop using the service. The date is set at January 1, 2012. After this date, free accounts will stop working unless upgraded to a paid plan.
The good news is that ShoutMix will be available for only $0.99/month and will be available effective immediately. For our old version (the Classic) it will only be available in Premium package which costs approximately $1.67/month

So kalau tak nak pakai shoutmix berbayar, terpksa la mencari alternatif lain untuk widget ini. tau mungkin remove forever dari blog. Itu terpulang.
Buat masa ini, aku tengah consider sama ada nak gunakan Cbox widget untuk menggantikan Shoutmix atau remove forever dari blog. Setiap keputusan akan ada kebaikan dan keburukan.


3 Komen:

Nur Haslinda said...

eh sy pun baru je tukar ke cbox. tatau la oke tak. tp shoutmix best T_T

windi said...

eh betullah..baru perasan.

Kyuubi said...

@Nur Haslinda
mmg shoutmix lg best, tapi dah kene byr kalau nk guna.

@Windi
waktu tu pun baru perasan