Shida Harmi - Saya Dah Nak Kahwin



Selepas Kekalahan Skuad Harimau Malaya dengan Skuad Bahrain dalam kelayakan Olimpik 2012, Seluruh negara panas dengan berita yang tidak Enak tentang Penjaga Gol Skuad Harimau Malaya, Khairul Fahmi Che Mat.

Khairul Fahmi atau lebih dikenali sebagai Apek sebelum ini dikaitkan dengan seorang gadis, Dahlia Teck kini dikaitkan pula dengan seorang lagi gadis, Shida Harmi.

Kami di ubipanas.com sebelum ini just follow the story saja. Lepas Perlawanan Malaysia Dengan Bahrain yang berkesudahan Malaysia Kalah 3-2, heboh dengan cerita kekalahan Malaysia dan tangan kemerosotan tangan ajaib Apek disebabkan oleh skandal panas ini.

Kesian pula kat Shida Harmi lepas terbaca dalam laporan Harian Metro mengenai Shida Harmi yang akan berkhawin tidak lama lagi.

Shida mengakui penyebaran gambar tersebut mengganggu emosi dan mencalar maruah keluarganya, lebih-lebih lagi dia akan melangsungkan perkhawinan dengan jejaka pilihan, Mohd Danial Adnan.

Namun dia mengakui gambar-gambar yang disebarkan adalah gambar lama dia dengan Khairul Fahmi;

Lebih menyedihkan apabila ibu bapa saya disabit dan dituduh tidak pandai menjaga anak. Mujur orang tua saya memahami termasuk tunang kerana mereka tahu itu gambar lama

Dengan pengakuan tersebut, kami pun curious juga nak tahu bagaimana rupa sebenar gambar yang disebarkan tu. Dan apa yang kami jumpa, gambar-gambar sedemikian sangat personal dan sepatutnya disimpan elok-elok.

Gambar lama atau baru, apa yang paling penting kalau korang ambil gambar yang serupa tapi tidak sama, simpanlah sebaik mungkin. Jangan ada tangan lain yang mampu menyentuhnya. sudah pasti ianya akan menjadi tatapan berjuta mata, dan mungkin ianya akan berakhir di laman ini. Siapa yang tahu?

Jangan disebabkan kesilapan sedikit menjadikan anda mangsa seperti kes Angie Varona. Tak tahu pasal Angie Varona? Kalau ada masa kami akan menulis tentang Angie Varona dlam entri akan datang.


0 Komen: