Wanita Cantik Selalu Curang?



Benarkah wanita cantik selalu curang? Mungkin ada benar, mungkin tidak benar statement ni. Tapi untuk kepastian samaada benar atau tidak, sesiapa wanita yang cantik, sila berikan komen anda benar atau tidak statement ni.


Hormon Estradiol hanyalah hormon sex yang ada pada wanita dan lelaki tetapi lebih dominan pada wanita. Ianya lebih kepada fungsi seks dan juga pembiakan. Untuk bacaan lanjut tentang Estradiol hormon ni sila layari Wikipedia - Estradiol Hormon dan Medical News.

Untuk kes curang atau tidak, bagi aku, ianya bergantung pada diri seseorang tu, bukan semestinya bergantung pada hormon yang diorang ada.

Pernah suatu ketika dulu, aku ada member perempuan yang ku rasa tak secantik mana, tapi selalu pula tukar teman lelaki. Ada juga kes lelaki yang rupa tak hensem, tapi berkali-kali tukar teman wanita. So, susah nak percaya statement ni. tapi, pada siapa yang punyai rujukan untuk kesahihan kes ni, sila kongsikan dengan kami di ruangan komen.


7 Komen:

Jo Qusary said...

Perempuan yg tak cantik pun ramai je yg curang. Sebenarnya bukan cantik tak cantik yg menjadi faktor kecurangan, tetapi kekuatan iman seseorg tu utk menahan diri drpd mencurangi org yg disayangi. Kalo curang, iman tak kuat menahan godaan la tu...

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Wanita cantik terlalu ramai peminat dan banyak godaan..kalau hati tak kuat dan berpendirian, senang je nak curang...

wahida said...

aku pun cun gak, tapi tak pernah curang pun...hahaha...


salam...tengs drop by my blog...awat tak follow sekali?
dah follow sini terus...

Kyuubi said...

@Jo Qusary
persoalan, kalau dah curang tu ada ke perasaan sayang, atau saja melepas nafsu?

Kyuubi said...

@Dunia Realiti a.k.a Elih
kalau curang sebab teman lelaki x bagus, x kisah sgt jugak. tapi kalau dah dpt yg baik tp nak cari lain lagi, itu nafsu!

Kyuubi said...

@wahida
baguslah. ada jugak yg cun tp x curang. hehhe. susah nak cari org macam tu skrg :)

Wanita Tercantik Di Dunia said...

Lelaki dan perempuan sama je, ada yang curang. Jantina tu takde kaitan sangat. Yang cantik/handsome atau yang kurang cantik/ handsome pun sama jugak, kalau dah nak skandal, memang skandal la jugak.

Yang terbaik ialah orang yang rupa cantik/ handsome tapi tak curang. Dalam 100 orang ada la dekat sorang dua. Dan yang paling hampeh ialah yang kurang lawa atau ensem tapi ada hati nak berskandal jugak. Itu memang layak kena hentak dengan pedang gaban.