Roti Aiskrim Dan Aiskrim Bun Yang Enak



Pertama kali menikmati Aiskrim yang pelik semasa melawat Taman Pertanian Bukit Cerakah beberapa minggu yang lalu; 3 scoop aiskrim yang enak di atas potongan roti yang lembut! Rasa yang sangat enak! Aku panggil Aiskrim Bun sebab aiskrim tu diletak atas bun.


Macam ni lah rupa aiskrim tu. Yang ni dipinjam dari Google saja. Sebelum ni tak pernah merasa Aiskrim ni. Rasa aiskrim mix dengan rasa roti tu, memang lain dari yang lain. Magical Malaysia!

Lepas ni teringin pula nak rasa Aiskrim Goreng. Nama serius pelik, tapi rasa tak tahu lagi. Member kata sedap. Tapi aku tak jumpa lagi benda ni. Seriously, Malaysia kalau pasal makanan memang heaven!


7 Komen:

Azmie said...

wow sedapnyer... tp roti tu tebal sangatlah...haha~~

Kyuubi said...

@Azmie
first time mkn memang sgt sedap. :)

eMMe said...

singgah n comment....

aiskrim mmg tak penah tolak!!! kalo nak belanja saya, cukup la aiskrim baskin robin, wah gituu......hehehe...

Kyuubi said...

@eMMe
hahaha! Belanja asikrim potong je sudah. haha!

munna said...

dulu kalau jumpa org jual aiskrim naik motor mesti beli aiskrim ni...aiskrim goreng mmg sedap

Kyuubi said...

@munna
erius yg ni sedap. aiskrim goreng tak tahu lagi :)

blog-tips-kurus said...

ais-krim goreng boleh dibeli di pasar tani/psr mlm Putrajaya. kedai mamak pon ade..boleh beli yg frozen, goreng sendiri di rumah. :-)