Pelan Baru Xpax, Xpax X2 Serius JimatRasanya dah lama pelan baru dari Xpax ni dilancarkan, cuma aku saja yang baru tahu benda ni. Pelan baru Xpax, iaitu Xpax X2 seriously aku bagitau memang jimat.


Dengam kadar panggilan 28sen untuk 10 minit dari number Celcom-Celcom dan 28sen untuk number Celcom-Telco lain, serius memang jimat. Sms pula hanya 1 sen dari number Celcom-Celcom dan 5 sen untuk Celcom-Telco Lain.

Aku rasa pelan baru ni amat sesuai untuk mereka yang suka bergayut. Serius! Kalau dulu, nak bergayut selama sejam, kredit paling kurang mesti ada RM10. Tapi sekarang, nak bergayut selama sejam, paling kurang, kredit kena ada RM3. Jimat tak?


Tapi yang tak best, semua keistimewaan untuk pelan yang asal tidak terdapat dalam pelan baru ni. Free sms, free call, credit free, bonus hari jadi dan macam-macam lagi lah bonus yang ada. Tapi, bagi aku, pelan ni lagi berbaloi dari pelan asal. Kalau dapat free sms atau apa-apa bonus, kebanyakan boleh digunakan untuk number dalam friend list sahaja.

Kalau korang rasa berbaloi tukar k pelan baru ni, nak tukar senang je. Bagaimana nak Tukar pelan ke Xpax X2 ni? Type MIG<>X2 dan hantar ke 28882. Ikut procedure yang akan diberitahu kemudian. Untuk pertukaran pelan, korang akan kena charge RM5.

Klau nak tahu banyak lagi, korang boleh godek-godek Term And Condition Untuk pelan Baru ni di laman web Xpax.


4 Komen:

luahfikiran said...

SALAM,
ALAMAK, LF PAKAI LINE MAXIS !

Kyuubi said...

@luahfikiran
sila la guna Celcom :)

NamiN said...

Salam, Nak Tanye Laaa~ Kalau Kite Buat Panggilan Ke Rangkaian Indonesia, Masih Same Ke ??? Maksud Saye 28/5Minit(sbb telco Lain) Boleh Bagitau ? Sbb,hajat di hati nak beli Xpax X2 Petang Nih, Colony kan~ Trimasssss

Kyuubi said...

yang tu tak pastila pula. rasanya tetap dengan rate pangilan antarabangsa.