Laman Sesawang Harian Malaysia Digodam Selepas Indonesia Kalah Dalam Perlawanan Akhir Bola Sepak Sukan SeaMungkin peminat yang tidak dapat menerima tamparan di atas kekalahan Indonesia dalam Perlawanan Akhir Bola Sepak Sukan Sea terhadap Malaysia, laman berita Harian Malaysia digodam sejurus perlawanan tamat yang berkesudahan Indonesia Tewas 4-3 dalam penentuan Sepakan Penalti.

Carian Google Sebelum Digodam


Carian Google Sejurus Digodam

Laman web Harian Malaysia di http://harianmalaysia.my/ tidak dapat diakses selepas perlawanan tamat. Mungkin Geram dengan kekalahan pasukan kesayangan, apatah lagi ini kekalahan kali ke 2 ke atas Malaysia Di gelanggang sendiri selepas mengalami kekalahan dalam Piala Suzuki yang lalu. Hackers menggodam Laman web ini.


Laman Tidak Dapat Diakses Hanya Tulisan Ini yang Muncul
dan Ditulis Dalam Bahasa Indonesia

Tidak pasti sejauh mana kebenaran dan siapa pelaku sebenar yang menggodam laman sesawang ini. Sesiapa pun mampu melakukannya dan mungkin juga ada pihak yang ingin mengeruhkan hubungan kedua negara. Just think Positif.

Apa yang kita harapkan hanyalah semangat kesukanan yang ditunjukkan oleh pemain mahupun peminat diluar padang, dalam apa jua permainan, apa jua sukan. Kalah atau menang adat permainan. Kalau tak kalah, tak mungkin dapat mencari kesilapan, dan kalau tak menang, cara penyelesaian terhadap masalah tidak berkesan.


5 Komen:

Anonymous said...

malu ahh.. hohoho

fairus said...

APALAH... DAH KALAH BIKIN HAL PULAK..

Anonymous said...

dasar x tau malu,kalau kalah terima aje lah...pasukan brazil pun pernah kalah tp dia org x kutuk lawan nya...x de sporting spirit

Kyuubi said...

@Anonymous
tulah pasal. haha

Kyuubi said...

@fairus
takde semangat kesukanan kan?