Facebook Akan Ditutup Bermula 15 March 2011


Mungkin ini adalah berita yang akan mengemparkan seluruh dunia dan menakutkan bagi semua pengguna yang gila facebook. Terdapat khabar angin yang menyatakan bahawa facebook akan ditutup bermula 15 March 2011!

Menurut laporan Kosmo Online, Laman sosial paling terkenal, facebook akan ditutup bermula pada 15 Mac 2011, 3 bulan dari sekarang. Berita ini turut disokong oleh sebuah akhbar online, Weekly World News dalam 1 laporan menyebut Facebook will end on march 15.


Dalam Akhbar berkenaan, pengasas facebook, Mark Zuckerberg dipetik sebagai berkata,

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Naib presiden perhubungan teknikal facebook juga dipetik sebagai berkata,

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”

Kenyataan diorang ni seperti menyokong khabar angin tersebut. Namun sebuah akhbar online pula melaporkan perkara yang berbeza. International Business Times dalam 1 laporannya pula menyebut bahawa Penutupan facebook yang digembar gemburkan hanyalah khabar angin.

Jadi apa pula pendapat korang dengan khabar angin ni? Facebook sudahpun mencatat sejarah tersendiri dan menempah kejayaan, adakah diorang tiba-tiba pula nak tutup sedangkan duit tengah mengalir masuk poket diorang?

Apapun yang berlaku, mari kita nantikan 15 march 2011 dan kita tengok apa yang akan berlaku. Tapi, sebagai persediaan, korang download semua gambar kesayangan korang dari facebook. Manalah tahu kan berita ni betul.

5 Komen:

Izwan said...

tunggu saje.. ditutup ok gak.. hehe

noorafzan said...

ada satu lagi follow up sotry kata benda ni hanya khabar angin.
anggap je le tak betul.
huhu~

hans said...

aku rasa khabar angin jer lah tu

P/S : Antara Pukul, Jam, Minit Dan Waktu

Kancilbiru said...

dengar ura2 jugak, tapi KB no hal..jarang update FB pun..hehehe

hans said...

memang bukan betul pun
benda tu datangnya dari website yang suka buat parody
hahahaha

P/S : Mak Nih Bisinglah!!!! Cuba Mak Diam Sikittt!