A Very Tiring Day

Tak sangka hari ni bertukar menjadi hari yang paling memenatkan. Waduh, sakit kaki dan sengal-sengal badan. Siapa ada cara urutan yang betul supaya badan tak rasa sengal? Ajar aku boleh?

Hari ni sibuk sangat. Banyak berjalan pula tu. Dahlah aku ni student, standardlah student tiada kenderaan kan. Kalau family kaya raya aku tak heran la. Family aku kaya juga, tapi bukan kaya harta, tapi kaya kasih sayang. hehe. So dengan banyak urusan, terpaksalah aku mengerah tulang empat kerat ni bekerja, bergerak kesana kemari. Fuh!

Pergi Maybank nak buka akaun. Bukan apa, aku perlu buat online transaction nak bayar tiket flight. Maybank ni dah lama terkenal dengan sistem online payment, so aku pilih maybank. Dan lagi satu , aku tertarik dengan harimau diorang tu. haha. So bertambahlah koleksi akaun bank aku ni. hihi. Korang ada berapa akaun bank? Ada siapa yang sampai 10? aku nak lawan. haha

Lepas dah buka akaun, lupa pula ambil password untuk register online banking untuk Maybank ni, so terpaksa jalan lagi. aku dah ada bank islam, tapi masalahnya, Bila aku nak beli tiket Airasia, tiada pula link untuk payment dengan bank islam, so terpaksa buka akaun bank baru. hihi. bajet macam kaya raya banyak akaun bank, tapi semuanya kosong! Takde isi punya!

Lepas dah dapat password untuk maybank2u, register untuk online banking, aku dah siap nak beli tiket balik sabah! haha. hari tu tak balik so hujung sem ni mesti balik. Mak dah pesan suru balik and suru beli tiket awal-awal takut harga tiket naik katanya. Hemm, sayang juga mak dengan aku ni. hihi.

Tapi kalau ikutkan hati, aku nak naik Flight MAS. MAS is way better than Airasia! airasia ni kan tambang murah. Dah namanya tambang murah, mesti servis pun murah. Bila semuanya murah, kualiti pun mesti murah. Lagi satu, kata member aku yang sorang ni, crew cabin MAS lagi seksi dari Airasia. hihi. Ni aku takde komen. haha

Tunggu! hujung tahun ni aku nak balik!


13 Komen:

suffer8zine said...

model baru? yeahhh wakakap :P

suffer8zine said...

boleh tahan. wakakap

tehr said...

kad maybank aku hari tu kena kebas
belum sempat nak ke bank, minta ganti
tak tau bila ada masa luang

velasrizal said...

org mcm kita air asia sudah hehe...

Promosi Blog Di Facebook Orang Lain ?

Sharinginfoz said...

memang ramai kan guna maybank

merahitujambu said...

meh sy tlg urutkan weeee

ProfHariz said...

Wakakaka... So ko guna mas la erk?


New Entry ProfHariz
My Raya Moments Contest

Kyuubi_85 said...

@ProfHariz
wa guna Airasia , budget tak cukup nak naik mas. haha

Kyuubi_85 said...

@merahitujambu
nak? kang ada org marah... hihihi

Kyuubi_85 said...

@velasrizal
yalah.. apa boleh buat, duit bukan macam daun leh kutip mana2

Kyuubi_85 said...

@tehr
x aplah if org tak kebas, pastu pi pakai pula.. kang cek akaun dah kosong..

Kyuubi_85 said...

@suffer8zine
boleh tahan ke? hahaha

Kyuubi_85 said...

@Sharinginfoz
entahlah... ya kot.. aku x pandai bab2 bank ni.. hihi