Orang Lain Nak Khawin, Saida Pula Nak Cerai


Kalau cinta, katakanlah,
Tidak aku terus gelisah menanti dirimu,
Kalau benci, pergilah kau dari hidupku,
Moga suatu hari nanti, kita kan ketemu kebahagiaan yang dicari,

Masih panas rasanya berita tentang pernikahan beberapa pasangan artis yang akan berlangsung tidak lama lagi. Yang terbaru adalah Penyanyi Elyana Nikah Pada 19 November. Manakala ada beberapa lagi termasuklah Mohd Zaquan Dan Ayu Raudhah Nak Khawin ni.

Kepada pasangan yang sedang memadu asmara, Mungkin inilah yang dinantikan, majlis perkhawinan yang gilang gemilang bak Wedding Of The Year 2010 ni antara angkasawan negara, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dengan pasangannya. Sebagai bukti ikatan cinta, memeterai janji sehidup semati. Mungkin itulah yang mereka inginkan. Termasuk jugalah diri ini.

Tapi lain pula kisahnya dengan artis seorang ni. Terbaru, Saida, kakak kepada Penyanyi tersohor negara, Siti Nurhaliza memfailkan permohonan cerai daripada suaminya, Mohd Ghazali Yahya Zikri.

Saida, atau nama penuhnya, Siti Norsaida Tarudin mendakwa hubungannya dengan suami kini semakin renggang dan tidak sefahaman.

Alahai artis, dulu sebelum jadi artis tak pun bercerai. Kini dah jadi artis, nak cerai pula? Tapi, biasalah artis. Hari ni khawin, esok nak cerai. Hari kata cinta, esok kata benci. Haih, macam-macam artis kita ni.


8 Komen:

Azman Roslan said...

apa boleh buat, jodoh sudah tidak panjang.. semoga dia redha dan sabar..

mamawana said...

Sabor jer lah...Apa2pun jodoh pertemuan tu di tgn Allah swt.

maisyara Pot! Pot! said...

alahai... senang ye hidup mcm tu erk? like a perfume. mula je wangi, dah habis buang. hurm...

suffer8zine said...

ni la dunia artis, alahai, mcm2

Panas! : ENTER

Sharinginfoz said...

macam2 kisah kan

hans said...

haih
banyak betul penceraian berlaku sekarang

P/S : Mahu Menonton Filem Crayon

Anonymous said...

Find and pick some good points from you and it helps me to solve a problem, thanks.

- Rob

Anonymous said...

It’s really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.