Pegang Tangan Ku Maher Zein


Kasih sayang itulah yang terbesar antara semuanya. Dengan ilmu yang banyak, tapi tanpa kasih sayang ibarat seorang manusia itu tidak berguna. Kosong semata. Bagaikan tin kosong, bila diketuk, berkumandang bunyinya. Tapi langsung tidak membawa apa-apa kesan. Tidak ada apa-apa makna.

Mungkin itulah yang ingin disampaikan oleh penyanyi yang tidak asing lagi, Maher Zein. Dia ni adalah islamic singer yang tidak asing lagi. Mendengar lagu-lagu dendangan dia ni membuatkan hati jadi tenang, penuh kasih. Lagu yang berunsurkan ketuhanan, berunsurkan kasih sayang.

Hmm, bagus juga muncul seorang penyanyi antarabangsa yang terkenal nyanyi lagu-lagu macam ni. Sekurang-kurangnya dia dapat mendidik dan menyampaikan mesej yang baik kepada dunia. Kita tengok sekarang ni dah macam-macam terjadi dalam dunia ni. Bukan saja di dunia luar, bahkan di negara kita sendiri pun berlakunya macam-macam benda.

Sekurang-kurangnya kehadiran Maher Zein ni dapat menyeimbangkan kehadiran artis-artis melampau seperti Lady Gaga dan Adam Lambert kan.

Bak kata Maher Zein dalam lagunya, "Why Dont we Share The Same Love"

Mari kita sama-sama share love to each other. Bukan kena couple baru nak main love-love ok, tapi kena sayang pada diri sendiri, dan juga orang lain di sekeliling kita. Because, the world is not ours, we are the human yang hanya meminjam dunia ini untuk sementara waktu.

Aku nak sajikan dulu korang dengan Lagu Maher Zein, Hold My Hand ni. Best lagu ni. Aku dah lebih dari 10 kali dengar tapi tak rasa bosan pun. Moga lagu ni dapat menambahkan love dalam hati korang :)


Lirik lagu Hold My Hand - Maher Zein

I hear the flower’s kinda crying loud
The breeze’s sound in sad
Oh no!
Tell me when did we become
So cold and empty inside
Lost a way long time ago
Did we really turn out blind
We don’t see that we keep hurting each other no
All we do is just fight

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with YOU
(hold my hand)

Children seem like they’ve lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no
How could we ignore , heartbreaking crying sounds
And we’re still going on
Like nobody really cares
And we just stopped feeling all the pain because
Like it’s a daily basic affair

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought....

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

No matter how far I might be
I’m always gonne be your neighbor
There’s only one small planet where to be
So I’m always gonna be your neighbor
We cannot hide, we can’t deny
That we’re always gonna be neighbors
You’re neighbor, my neighbor
We’re neighbors

So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

sumber lirik: Hold My Hand Lyric - Maher Zein


5 Komen:

Sharinginfoz said...

semoga dapat menyuntik unsur2 positif

MOFASAD said...

setuju!

suffer8zine said...

layan lagu ni jap bro :P

Terkini : Keputusan penuh Festival Filem Malaysia ke-23

maisyara Pot! Pot! said...

sayang yea tak dapat pergi konsert dia hari tu :P

azzey said...

Kyuubi: sy minat lagu2 maher zain nih!

slm ziarah...