Hidung Gatal, Bukan Hidung Belang!

Hidung gatal dengan hidung belang sama ke? hihi. Setahu aku maksud hidung belang ni macam lelaki yang gatal. Nak ngorat awek je kerja. betul Tak? kepada cikgu-cikgu diluar sana, terutama pada chekgu isza. Tolong betulkan aku. hihi.

Ni bukan pasal aku jadi hidung belang ke jadi kuat ngorat perempuan. Ni kes kegatalan hidung yang melebih-lebih ni. Selalu terjadi rasa hidung aku ni gatal semacam saja. Terutamanya lepas makan kacang, kuaci. Kadang kunyah gula getah pun buatkan hidung aku gatal yang amat sangat. Tak tahu apa sebabnya. takan aku alahan kot.

Atau mungkin juga resdung. Lagipun, aku ni berjerawat sikit. Tapi aku tak pernah pula tanya kat doktor sebab aku tak kisah sangat. Cuma bila benda ni datang, memang sure sangat tak selesa. Bila dah datang, terpaksa tahan jelah hidung ni. Sampai hidung pun jadi merah macam badut aku tarik, sebab nak bagi lega sikit.


6 Komen:

NICK IRFAN said...

aku rasa serdung la sbb aku pun kenan jgk mcm ko pegi check rupanya resdung...

suffer8zine said...

hekkk hidung gata ngn hidung belang banyak beza tu :P

Terkini : Maut berebut remote TV

cikgu isza said...

hidung belang.. lebih kuranglah tu..
cikgu mate tak berani lebih2..
amalkan pencucui muka yang sesuai untuk masalah ni..
insyaallah.. sedikit sebanyak dapat di atasi..

noor afzan said...

gatalll!!!

hahaha~

pemakanan kita yang buat kita jadi alah camtu.
tak de specific reasons.

nadey said...

same la sy bc entri ni pon tgh gatal2 hidung gak...mmg patot singgah sini ahahhahaha

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE