Blog Kena Banned Oleh Google!

Pernah tak terfikir yang blog kita kena banned oleh Google? Mungkin Ramai yang tak tahu, tapi rasanya otai-otai ramai yang tahu tentang ni. Aku pun baru saja tahu tentang ni. Dan kalau blog tu kena banned, memang susah kot nak dapat traffic dari search engine walaupun seo yang hebat dan pagerank yang tinggi.

Banyak sebab google banned blog atau website tu. Antaranya adalah melakukan spam, atau mengulang keyword tertentu dalam jumlah yang banyak. Contohnya, Datuk Siti Nurhaliza mengandung. Dalam blog pots, korang ulang keyword Datuk Siti Nurhaliza mengandung sebanyak 20 kali. Ini akan menyebabkan Google akan anggap post tersebut adalah spam. Ini hanya contoh, aku bukan pandai bab seo pun.

Jadi bagaimana nak check kena banned ke tak? Jangan risau sebab ada tools yang boleh digunakan untuk check samada blog dibanned atau tidak

Ok, sini adalah cara nak tahu blog kita ni kena banned atau tidak. Just Masukkan Domain anda dan tekan check! :)


Check domain: http://
(eg. www.iwebtool.com)

Powered by iWEBTOOL

Selamat mencuba!


12 Komen:

Uruchimaru @ kf said...

belog hambe x kena banned.....

maverick said...

ok...den punyo selamat...

xazryx said...

blog aku kene banned ?!wtf !

suffer8zine said...

fuhh nasib baik blog den x dicop banned

toyolkiut said...

google jg bann site yg copyright content site lain tanpa kebenaran (plr) kan..
bila acc google kena bann mmg blog percuma xleh aksess la..cam blogspot ni..

SyoknyaDownload said...

aku dah kena ban la semalam..hari dah ok.Unban jer

~eZmALiZa~ said...

Looking up Google for 'ezmaliza.blogspot.com'

The domain name DOES NOT appear to be banned.

alhamdulillah...sebbek xkena banned..alaaa...sape sgt la e.Z.m.@.L.i.z.@ untuk di banned...hahaa...btw, gud entry! nice info.. i'm lovin' it! :)

anyss said...

Salam,
Sib baik x kena ban hu huhu

Ayie said...

kalau guna site:blog-ayie.com di google pun kita leh tahu blog kita di banned or x

cikgu isza said...

ooo.. ada pula..
mmg x tau.. trima kasih..

Fina Fento said...

"The domain name DOES NOT appear to be banned."


hehe..selamattttt..

time ada mood je baru rasa nak main ngn keyword :P

Kyuubi said...

@xazryx
aku dah check, blog lu tak kena banned pun. tp nampak macam masih baru je sbb tu dia ckp mcm tu