Bila Tijah Memutuskan Hubungan Cintanya

Siapa-siapa yang bernama Tijah jangan terasa. Ini hanyalah satu lagi kisah lucu yang aku nak kongsikan bersama untuk tatapan semua. Semoga lawak aku kali ni mampu membuatkan hari anda lebih ceria. Ianya kisah seorang perempuan bernama Tijah (bukan nama sebenar) yang ingin memutuskan perhubungan dengan kekasih Mat Salleh nya. Dan kisah seorang yang tidak pandai berbahasa English macam aku!


Tijah ingin memutuskan perhubungan dengan boyfriend MAT SALLEH nya...

Namun dia tidak sanggup bertemu muka, lalu dia mengutus sepucuk surat berbunyi begini..

Hi, my motive write this letter  is to give know you something.

I WAN TO CUT CONNECTION US. I have think about this very cook cook.

i know i clap one hand only. Correctly, i have seen you and she together at town with eyes myself. You always ask for apology back back. I dont trust you again!! You are really crocodile land.

My friend speak you play wood three. Now i know you corect corect play wood three. So i break connection to pull my body from this love triangle. I know this result i pick is very correct, because you love she very high from me. So, i break off to go far from here. i dont want you to play with my liver. i have been crying until no no eye water thinking about you. i dont want banana to fruit two times.. safe walk..

tijah

Kesian kat Tijah ye dipermainkan oleh kekasih Mat Salleh nya. hihi. Korang rasa, si Mat Salleh tu faham ke apa maksud surat ni?

p/s Risau juga kalau tiba-tiba aku pula yang tulis surat dalam bahasa English macam ni


3 Komen:

vidadarisakura said...

:)

noor afzan said...

LAWOK AR..
CONFIRM TERKEBIL2 MAT SALLEH TU BACA SOK.

Zikri Husaini said...

alamak.. macam ne..aku pun kadag2 broken ..english...hee