Selamat Tinggal Blog Kesayangan

Selamat tinggal blog kesayanganku. Bukan ku pinta terjadi demikian, dan bukan niatku juga untuk pergi meninggalkanmu, tapi katahuilah aku cuma ingin mencari yang lebih baik dan sesuai dengan citarasa serta keinginanku.

uhuks! keinginanku?! hahaha. Sebenarnya bukan apa, aku dah bertukar dari domain blogspot kepada custom domain pilihan sendiri iaitu ubipanas.com. Lucu lak dengar nama ni, tapi aku suka. unique :) sebenarnya aku nak guna kyuubi[dot]com tapi dah ada orang guna so terlepas lah aku nak pakai alamat tu yang aku nak dari dulu.

Lepas tu, disebabkan aku si kyuubi marah dan hot dan panas tak dapat domain yang aku nak tu, terjadilah ubipanas. haha. ubi yang di bakar makan masa masih panas dengan kopi mesti sedap kan? Domain ni aku ambil dari serverfreak. Actually ada beberapa lagi penyedia perkhidmatan aku rasa nak gunakan perkhidmatan diorang ni. Bukan banyak pun, 1 je iaitu NetKl. hehe.

Aku dah place order untuk both company, tapi bila aku fikir-fikir, serverfreak ni dah lama dan ramai juga yang review serverfreak ni service mantap. NetKl kalau aku tak silap, lebih muda dari serverfreak. Lagi satu, harga domain kat NetKl cuma RM31.60 saja. Tambah dengan yuran RM3 untuk pendaftaran baru, jadilah RM34.60. Tapi akhirnya serverfreak jadi pilihanku. Memang service mantaplah.

Dalam beberapa jam aku berbalas email dengan diorang ni nak minta tolong setupkan domain aku ni. Yalah, aku ni buta IT. hehe. Akhirnya selesailah juga. So, alamat blog lama aku kyuubi85.blogspot dah tak guna. Dah jadi ubipanas.com :)

So, siapa-siapa yang berminat nak beli domain sendiri, bolehlah lawat Website serverfreak ni. :)

p/s: lepas tukar domain ni, semua link blog exchange aku dah hilang. So siapa berminat nak exchange link, sila bagitau ye :)

7 Komen:

Mr PenyuBiru said...

ubipanas. unik dan senang nak ingat. nice! :D

a kl citizen said...

maju setapak ke hadapan lagi
tahniah


→ : memadam

Linglung said...

selamat dtg ke dot com..keh keh keh

maverick said...

aku berminat bro...

ezany-kun said...

beli domain jer ke? alang2 tu beli la hosting sekali.. nanti senang.. :)

green apple said...

thank you for the link!

Jamal Rafaie said...

Selamat Berjuang dengan blog baru!