Movie Review: Piranha!

Apa yang akan korang akan lakukan kalau tiba-tiba masa korang mandi manda kat sungai ke pantai ke, tiba-tiba ikan pemakan orang datang nak makan orang?

Masa aku pegi Seremban semalam, sempat lagi layan movie. Dan movie yang aku tengok hari tu adalah Piranha! Korang semua mesti tau kan sifat piranha ni iaitu ikan pemakan daging. Dan dalam movie Piranha ni, producer filem ni cuba menonjolkan sifat ikan ni, tetapi bukan sembarangan daging yang diorang makan. Ikan ni makan orang!


Cerita ni bermula bilamana seorang pakcik pegi memancing sambil minum arak. Tanpa sengaja botol arak tu terjatuh dalam tasik sehingga sampai ke dasar tasik tu. Dan mulalah dasar tasik tu pecah dan memberi laluan ke dalam tasik bawah tanah dimana ikan piranha zaman purba yang dikatakan telah lama pupus masih tinggal. Ikan Piranha yang tinggal dalam tasik itu kemudian keluar dan memakan manusia yang mandi manda di dalam tasik tu.

Bagi aku la kan, cerita ni mengerikan sikit, sebab itulah kalau tak silap aku la kan ianya dalam kategori 18PL je yang boleh tengok. Kalau korang tak tahan dengan movie yang nampak banyak darah dan mengerikan, aku rasa ianya tidak berbaloi untuk tontonan korang.

Jalan cerita movie ni juga tak berapa memberi impak pada penonton. Jalan cerita yang tak solid and strong. Namun kesan khas movie ni terutamanya sesi ikan memakan manusia sangat berkesan. So kalau korang teringin nak menonton sesi ikan makan orang, silalah pegi cinema yang terdekat and watch this movie!

Selepas menonton, rasanya rating untuk movie ni, dari 5 bintang, aku bagi 3 bintang je.


14 Komen:

k.e.r.i. said...

since ko dah cerita pasal filem ni, tak yah lah gi tengok. haha

Sharinginfoz said...

apa lagi layan

Dah Minta Maaf, Selesai Le

eelobor said...

aku dah lama tak tgk wayang sbb ada anak kecik. bila la blh kuar dating berdua jer. hehehe

nuriz said...

syok ke..bila tak tau nak tgk tak sempat2 lg nak nengok hehheh

enyheartsdiamond said...

selain pirahna.. cerita apa lagi baru2? :D

Fitrihadi.com said...

ada tengok preview filem ni..kelakar tengok bontot awek tu kena gigit hahaha :p

Kyuubi_85 said...

@k.e.r.i.x pyh la g tgk.. bukan best pun.. haha

Kyuubi_85 said...

@Sharinginfozhaha..lyn tgk ikan mkn org.. ngeri2

Kyuubi_85 said...

@eelobormeh bagi aku jga ank.. korg g dating.. haha

Kyuubi_85 said...

@nurizx best mana pun..

Kyuubi_85 said...

@enyheartsdiamondbnyk..resident evil, grown up.. cats and dog.. :)

Kyuubi_85 said...

@Fitrihadi.commula tu kelakar gak skit.. tapi bila nampak dia mkn org tinggal separuh bdn lagi dengan darah lagi.. adoi

Amir Izzat said...

hua! tiga bintang bro bagi? amir rasa tak yah bg bintang..tak best lansung.nyesal tengok.;.sekejap bebenor citernya... habis macam tak penghujung... nyesal2... tgk iklan dia best..tapi hampeh..huhu

Kyuubi_85 said...

@Amir Izzatbagi gak la 3 bintang pasal kesan kahs dia tu.. buat org ngeri!