Model baru Proton mengggantikan Proton Waja?

Ura-ura tentang model kereta terbaru dari pengeluar kereta Nasional Malaysia, Proton tersebar baru-baru ini. kalau korang ada tengok kat berita beberapa hari yang lalu, aku pun dah tak ingat bila tarikhnya, Proton dijangka akan memperkenalkan satu model kereta terbaru yang dikatakan akan menggantikan model Proton Waja yang sedia ada.

Ini adalah Model Proton Waja

Dan, yang bestnya model kali ni dikatakan adalah gabungan  rekaan Mitsubishi Lancer dan Proton Waja. Dan kalau tak silap akulah, kereta ni juga adalah jenis high performance car. Ala, macam kereta yang orang selalu bawa lumba kat jalan raya tu.

 


Ini adalah model Mitsubishi lancer

Walaupun belum ada pengumuman rasmi tentang bagaimana reka bentuk kereta ni, tapi boleh tak korang bayangkan sendiri. Aku rasa mesti best kereta ni.. :D Tak sabar pula nak tunggu kereta ni dilancarkan.

Dulu Proton Emas, nampak comej je. Kali ni diharapkan kereta ni lebih menyengat dari model-model Proton terdahulu.

16 Komen:

Afif Fahmi said...

Harap2 lagi cantik lah dari waja tuh . hehe

Teh Tarik Drinker said...

ade org pernah blog pasal sneak preview kete ni kot...

tehtarikmemoirs.com

Pinky Pixie said...

macam smart je. =)

Sharinginfoz said...

ramai yang tunggu kan

Sedih Balik KL

Fitrihadi.com said...

memang akan nampak menyengat..tapi cc dia mungkin tak sampai 2.0 kot.. rupa memang nampak cam lancer..caya lah!

I n n z said...

ngah bodek ayah suh beli kete waja lancer .
hehe xD

cikgu isza said...

hutang kereta baru habis..
duguaan2..
;)

Kyuubi_85 said...

@Afif Fahmitula pasal.. kalau x sia2 je.. huhu

Kyuubi_85 said...

@Teh Tarik DrinkerRasanya. Kalau korang cek kat paultan.org ada gak buat review pasal ni sekali dgn gmbrn model ni..

Kyuubi_85 said...

@Sharinginfoztula. nak tgk sejauh mana best kete ni.. :)

Kyuubi_85 said...

@Fitrihadi.comoo yaka? if stylo tp cc x tinggi x best jg. huhu

Kyuubi_85 said...

@I n n zbeli jgn tak beli. tunggu diorg release dlu keta ni.. :)

Kyuubi_85 said...

@cikgu isza beli lg la baru... hehehe

mimizuzuhaha said...

Ala aku dah taip tadi pastu hilang.
Cis! Blogspot dengki ngan aku la.

Aku pun tak sabar gak tunggu rupa kete tu nnt.

Tima kaseh la lawat blog :)

Kyuubi_85 said...

@Pinky Pixietulah. diharap memang smart la hendaknya bila dah kuar nanti :)

Kyuubi_85 said...

@mimizuzuhahayeah semua org x sabar menanti kete baru ni.. :)