Lagi Kes Bunuh Sosilawati: Suspek Broker Tanah Berharga RM100 Juta (Update)

Suspek utama pembunuhan kejam terhadap jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati dan 3 lagi rakannya merupakan seorang broker penjualan tanah milik jutawan kosmetik, datuk Sosilawati di Pulau Pinang yang bernilai RM100 juta. Dilaporkan Datuk Sosilawati telah menerima cek berjumlah RM1 juta sebagai wang pendahuluan bagi tanahnya itu. Cek berkenaan diserahkan ketika Sosilawati dan pemandu peribadinya menemui suspek bergelar Datuk di firma guaman milik suspek dekat Banting.

Pada hari kehilangan Datuk Sosilawati bersama 3 lagi individu, dia dikatakan pergi ke Banting dan berjumpa dengan suspek untuk memberi suspek komisen kerana berjaya mencari pembeli bagi tanahnya. Namun dia dikatakan tidak membawa wang tunai, sebaliknya membawa peguam dan perunding kewangan peribadi sebagai langkah berjaga-jaga.

Eh? Mana yang betul ni, hari tu dilaporkan Datuk Sosilawati membawa wang tunai berjumlah 4 juta ringgit. Hari ni pula dilaporkan bahawa diorang tak bawa wang tunai sebaliknya hanya ditemani oleh peguam dan perunding kewangan. Ini macam aa bikin banyak pening oo. haiya.

Sumber: Berita Harian

Update dari laporan the Star menyatakan bahawa suspek sebenarnya tidak mempunyai gelaran Datuk Suspek dikatakan membelanjakan RM180,000 untuk membeli gelaran itu namun dari siasatan polis, mereka tidak menemui sebarang rekod penganugerahan pangkat Datuk pada peguam tersebut.


4 Komen:

Sharinginfoz said...

harap ianya diselesaikan segera

Berapa Dapat Duit Raya

Jamal Rafaie said...

Banyak pulak versi ceritanya.. Kena tunggulah sampai siasatan selesai..

Kyuubi_85 said...

@Sharinginfoz
ya, aku arap benda ni diselesaikan tapi jgn terburu-buru..

Kyuubi_85 said...

@Jamal Rafaie
biarkan polis buat keja diorg dulu