Kertas Siasatan Kes Pembunuhan Jutawan Kosmetik Dipulangkan?

Aku terkejut sekejap bila baca dalam berita online menyatakan kertas siasatan kes pembunuhan Jutawan Kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya dipulangkan oleh Jabatan Peguan Negara. Dah tu ianya dipulangkan pada hari yang sama ianya dihantar.

Tapi hati sejuk sikit bila baca sebenarnya kertas siasatan tu belum sempurna dan banyak lagi benda yang perlu disiasat termasuklah bukti dan keterangan saksi. Macam tu lebih baik agar siasatan benar-benar menyeluruh dan bukti dapat dikumpul sebanyak mungkin bagi memudahkan pendakwaan kelak.

Lagipun kita tak nak pembunuh kejam macam ni terlepas begitu saja kan?


3 Komen:

Sharinginfoz said...

baguslah kalau macam tu, anyway dah link your blog under blog xchange, sharinginfoz

Lady SharpShouter said...

semoga siasatan kes berjalan lancar dan pembunuh tu menjalani hukuman yg setimpal

maslinamansor said...

kalau terlepas... mesti ramai jutawan2 takut.. hehehe