Frets On Fire Permainan Komputer Untuk Penggemar Gitar


Kepada semua peminat gitar, aku nak perkenalkan 1 permainan komputer yang baru aku discover beberapa hari yang lalu, Frets On Fire. Games ni adalah games nak main gitar, cuma yang bezanya, yang ni kita main menggunakan komputer. Tak payah susahkan diri nak cari gitar. hehe. Aku pun baru je dapat games ni demi nak menghilangkan kebosanan diri. huhu. So gambar-gambar dibawah adalah snapshot masa aku main game ni.




Hah, nilah rupa games tu masa korang nak main nanti. Bila button tu lalu kat fret yang bertanda tu, korang pun tekan la keypad. Ala-ala main piano gitu. Tapi sebelum boleh berfungsi, korang kena pergi ke bahagian setting dulu dan settingkan keypad mana nak kena tekan untuk setiap tali gitar tu.

Ni rupa games ni bila tekan je button tu. Bunyi pun sebiji macam gitar

Kalau tengah bosan tak tau apa nak buat, bolehlah layan games ni daripada buat benda tak berfaedah kan? Lagipun ianya macam dengar lagu je, cuma kita sambil buat senaman jari. hehe. So kalau korang berminat nak dapatkan games ni, korang boleh download games ni.


Jom layyaaannn...


6 Komen:

Sharinginfoz said...

macam2 jenis games ada ke, layan aja

Norman Memey Bertunang

Kyuubi_85 said...

hehe baik untuk masa lapang je la :)

hentakbelipat said...

pehhh dah mcm guitar hero dah ni..thanks bro!! layan ah game nih

Amir Izzat said...

wah! macam best..tapi amir bukan penggemar gitar.. haha.. penggemar? pemain daa...

nampak best..cuba dunlop sat..hehe.tq

Kyuubi_85 said...

@hentakbelipathaha.. tau takpe best.. layan :D

Kyuubi_85 said...

@Amir Izzatala bukan pemain gitar pun bleh main gak. main tekan2 keyboard je.. hehe