Acha Septriasa - Cinta Bertahan

Sambil study untuk exam, tangan ligat menari atas keyboard laptop sambil tetikus ditarik sana sini nak cari lagu buat ubat penenang jiwa. Tak tau mana lagu nak dengan senang je tarik semua lagu dalam satu folder ni ke dalam winamp music player.

Tatkala lagu Acha Septriasa dimainkan, huh! Tiba-tiba hati jadi lembut, jadi suka pula dengan lagu ni. Jiwang. :D  Buatkan hati tiba-tiba jadi rindu pada seseorang. Perasaan yang lembut tapi menusuk kalbu. Di awal pagi begini, melayan perasaan sambil dengar lagu romantik best juga. hehe.

Lantas bertanya pakcik google lirik lagu ni. Huh! Zaman moden, semuanya di hujung jari. Eh, macam aku curi tagline celcom pula, "segalanya ditangan anda". haha. So aku nak coretkan juga lirik  lagu ni disini. Kalau korang tak suka takpe, jangan kutuk. Aku suka :D

Acha Septriasa – Cinta Bertahan (OST In The Name of Love)

hidup yang sedang berjalan
terasa ringan berjalan
karenamu di sisiku, di sampingku

cinta yang kian tertanam
terasa berat bertahan
karena kau menguatkan, menyucikan

kau dan aku bersenyawa
mengarungi hidup

reff:
cintaku ini akan bertahan
tak akan habis menembus jaman
kau buat mega menjadi warna
satukan hati dan percaya

cintaku ini akan bertahan
semakin hari semakin dalam
engkau dan aku bisa jadikan
mimpi jadi kenyataan

hidup yang sedang berjalan
terasa ringan berjalan
karena kau menguatkan, menyucikan

kau dan aku bersenyawa
mengarungi hidup

repeat reff

Source


4 Komen:

maslinamansor said...

Suka acha ker...?

Hazzy Ishak said...

suara acha tak sedap la


With Love,
HazzySuperb

.::WaNiE::. said...

acha sore lembut bila nyanyi lagu dia dengar cam sweet

memang dia tak ada suara power jerit2 tapi apahal pulak asyik nak dengar lagu yang penyanyi kene menjerit2 kan kekeke

Amirah Rashid said...

jiwang gak kau ni kan? haha