Datuk Bung Mokhtar Poligami Tanpa Kebenaran Mahkamah?

Hari tu heboh berita bila terdengar desas desus Datuk Bung Mokthar Kahwin dengan Zizie Ezette Abdul Samad. Ingatkan gosip semata-mata, rupanya betul. So, semua pun cool down dan menerima benda ni. Ada juga mulut-mulut gatal memperkatakan tentang perkhawinan diorang ni, tapi yelakan, lebih baik daripada buat benda tak baik.

Datuk Bung Mokthar Dan Zizie. Credit picture to wargamarhaen

Walaupun banyak mulut kata diorang ni tak padan la, dan Bung Mokthar sendiri mengaku tak hensem, namun dari pemerhatian, bahagia juga diorang ni ya. :D

Dan banyak juga yang cuba mempertikaikan benda ni, namun diorang buat pekak je telinga tu. Dan zizie pun kata yang dia buat benda yang betul. Syukurlah nak kalau betul. :D

Newspaper statement Zizie. Credit picture to Blog Selebriti

Dan lepas tu, semua pun aman. Takde kecoh-kecoh dah. Tapi pagi ni (20 April 2010) aku dikejutkan dengan berita yang aku baru je baca dalam kosmo online. Berita tu sebut Datuk Bung Mokthar akan dijatuhkan hukuman kerana brpoligami tanpa kebenaran mahkamah?? 

Apa kes ni, hari tu kata buat benda betul. Tak nak mengaku salah buat benda tak betul. Tapi tup-tup keluar berita tak ikut peraturan. Kan dah malu tu. Lain kali buatlah ikut peraturan. bukan Orang nak marah kalau nak kahwin, tapi at least ikut peraturan ok?

Macam tak percaya je benda ni. Korang p baca berita kat kosmo ni. Kosmo Online kot-kot aku silap faham. Kalau aku silap faham, gtau aku. huhu

1 Komen:

belacan89 said...

sebenarnya kan...apa jg masalah dorang ni?...aku nda paham betul la ngan kontroversi dorang ni