Ladies, please wash your bra. Or else..

Entri kali ni khas untuk wanita-wanita diluar sana. Walaupun aku ni bukan wanita, tapi gf aku dah suru juga sebarkan benda ni takut terjadi dekat orang lain. Entri ni berkaitan dengan penjagaan kebersihan.

pada wanita-wanita diluar sana, kyuubi nak pesan korang semua agar mencuci bra anda sebersih-bersihnya. Kita tidak tahu kuman apa yang melekat di bra tersebut, dan penyakit apa yang akan datang.

dan aku nak share 1 gambar yang mungkin akan menggelikan dan menakutkan bagi wanita. Kes ni terjadi disebabkan mereka memakai bra yang tidak bersih.

(Atas sebab ada yang komen minta remove gambar ni, aku dah remove gambar ni. Kalau korang nak tengok gambar tersebut, boleh pergi pada link yang aku letak kat bawah tu)



Geli tak? hah, mulai sekarang, korang belajar la menjaga kebersihan. (Tapi sebenarnya ramai juga yang  komen bagitahu gambar tu gambar edit. Mungkin kerja orang-orang yang tak bertanggungjawab diluar sana)

aku, tak nak cerita lebih lanjut tentang gambar ni, korang p la baca di blog WannieBarney atau korang boleh juga jenguk blog



jaga kebersihan, utamakan kesihatan!


33 Komen:

maisyara Pot! Pot! said...

gmbr ni tipu la wei. kalau macam ni lobang nenen pompuan tu, dh MAMPOS dah pompuan ni. tp, ade bgus gak. ia buat ku teringin pkai bra org dulu2. xD

Kyuubi_85 said...

@maisyara pot!,

haha... saja je bg peringatan..

?? bra org dulu2 cmana?

Mohd Shahrul Hafizi said...

Bro, sila buat selidikan dahulu sebelum membuat sebaran ilmu dan imej palsu. Memang wujud penyakit ini tetapi gambar yg ko tunjuk ni adalah imej superimpose yg telah aku dapat juga beberapa tahun lalu.

Sila rujuk web ini:

http://urbanlegends.about.com/library/bl_breast_larvae.htm

http://urbanlegends.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http://www.flickr.com/photos/petrichor/86300181/

http://lighthousepatriotjournal.wordpress.com/2007/01/30/myth-blaster-the-case-of-breast-larvae-infestations/

http://markg87.net/larvae-in-human-breast/


Buka semua links di atas untuk mendapat maklumat yg lebih tepat dan jelas.

Harap maklum.

maslinamansor said...

salam,
akak penah dapat email nie

Cuma xtahu benar atau tidak.. :)

vidadarisakura said...

wpun gambar ni superimpose. gambar ni paling aku benci di dunia. semingu ko tau kegelian. eyuwwwwwwww.

Jard The Great said...

ehehe.. tgh usha link2 kat atas tu

Nazz@Purple said...

betul tu..tgk je...meremang bulu roma..geli giler...darah pun cam naik kat kepala...xnak tgk...remove leh tak..:(

Frodo Baggins said...

woohaaaaaa!!!!
bukan adobe ke?
keh3x

nursarah said...

aku penah nampak gambar ulat2 tu diedit letak ke muka..memang sebijik ulat2 dia..haha

nampak sangat gambar tu tipu..

"tapi kebersihan tetap kena jaga".

zahir adnan said...

ceh..hilang selera makan gua barang sebulan..

maisyara Pot! Pot! said...

bra org dulu2, bengkong kut. lau matsaleh yea lg sexy, koset! xD

feelinblue said...

guys. jgn la nilai pd gambar tuh jer.

tp nilai la pd mesej yg nk disampaikan oleh tuan punya blog.

xsemestinya dah smpai nk berulat segala baru kite nk jaga kebersihan kan?

gambar tuh as a impact jer.

to conclude.
jaga la kebersihan diri masaing2 klw taknak dpt penyakit pelik2.

sindiri mau igt laaaaaa.

btw nice info kyubii. thanks~~

Kyuubi_85 said...

@Mohd Shahrul,

Aku dah p semua link tu.. thx bro, bagitau benda ni..

tapi nak warn semua supaya jga kebrshn.. anyway, sorry pasal gambr tu.. aku dah remove.. aku pun x slesa nak tgk..

Kyuubi_85 said...

@maslinamansor,

xtau btl ke x..aku terjumpa post org kat gengblogger..

Kyuubi_85 said...

@vidadarisakura,

aku pun geli!! nasib juga tahan ja aku ni.. huhu

Kyuubi_85 said...

@jard,

pegi la tgk.. huhu

miss lolly a.k.a luvfareda said...

shaye tak pakai bra. KAHKAHKAHKAH !

Kyuubi_85 said...

@miss lolly,

haha!! ada2 je akak ni.. nanti x pakai bra, kuih apam tu tkeluar kang.. :D

DzulhafixiceD said...

seb bek gua x kai bra..

qismina said...

ehhee.. patutlaa byk dpt trafik.. tnx link.. dulu sy pnh buat tapi tak cari source betul2..

tapi sy anggap kes ni jarang berlaku.. sbb hanya case report yg unofficial.. tapi mmg takleh nafikan sbb byk spesies seranggan kat dunia nie.. dan ada diantara mereka boleh menyebabkan miyasis pada kulit manusia.. bagi lalat jenis nie... myasis jenis sub cutaneous.. dan tak semestinya kena dekat breast.. tpat lain pon ble kena.. ini hanya kebetulan yang telur seranggan nie ada kat undergarmen makcik tue dan makcik tue tinggal dekat kawasan endemik serangga nie..

makin byk org tau bnda nie.. lagi bagus.. selain menjaga kebersihan diri.. ada baiknyer cuci undergarmen ngn air panas sekurang2nya sebulan sekali. sbb selain seranggan tue, bnda asing lain pon boleh menempel dkt situ.

tnx kyuubi 4 da link

deus X machina said...

statement berani mati dari cik lolly
erk888

Mohd Shahrul Hafizi said...

Sekadar nak beringat je. No offences k. Aku pun jijik tengok pic tu. Tapi nasib baik gebu. Hahaha.

Kyuubi_85 said...

@deus x machina,

mmg miss lolly ni berani mati... wakaka

Kyuubi_85 said...

@Mohd Shahrul,

gebu mmg gebu.. tapi aku x thn tgk ulat tu.. ilang kegebuan.. haha

Kyuubi_85 said...

@Fb,

thx fb..

Kyuubi_85 said...

@frodo baggins,

rasanya adobe photoshop kot..

belacan89 said...

huhu...panas gitu statement miss lolly... :D

belacan89 said...

emmm... i dah tgk gmbr tu...memang i meremang bulu roma... i tgk smapai menangis... i takut sgt... i sgt2 berharap agr semua wanita d luar cna dapat menjaga kebersihan diri sebaiknya... harap2 semuanya akan selamat.

Mohd Shahrul Hafizi said...

Bukan setakat hilang kegebuan tapi hilang selera makan. Rasa loya tekak. Hahaha.

Kyuubi_85 said...

@belacan89,

mmg miss lolly tu panas je... haha

ya, kita semua berharap benda ni takan berlaku pada sesiapapun.. :D

Kyuubi_85 said...

@Mohd Shahrul,

hahaha...meremang bulu romaku bila tengok gambar tu..

Mohd Shahrul Hafizi said...

Aku plak meremang anak tekak.

mira ellyna said...

fakta tu adalah salah..
bukan sbb tak cuci bra or else tp pasai benda len.. mmg picha tu adelah palsu tp ade video

http://www.facebook.com/video/video.php?v=109458215735517&ref=nf

ini benar2 berlaku...
tp
ade seorg wartawan berkata

Shawkath Azde nie bukan kes tak basuh bra...tp mcm ada luka dan maybe ada ulat (mungkin lalat atau spesis sama) bertelur kat luka breast wanita tu....sian gak merana camtu...

smbgnye lagi..

susah nk kata beb....mungkin luka tu terdedah n ada serangga hinggap....mungkin serangga tu bertelur n wanita tu tak endah luka dia tu....so kalu luka, jgn kasi terdedah.

terangnya lagi....

secara amnya, mmg camtu kejadian ulat dalam tubuh manusia. ada serangga bertelur pada luka kerana serangga lazimnya akan cari tempat yang beri makanan pada larva. Lalat pn bertelur pada sampah sebab ulat jadikan ia makanan. Mcm lintah, ia hanya makan benda kotor mcm darah kotor. sebab tu lintah diguna dalam perubatan zaman skrg. kalu luka dah bernanah, for sure lalat akan hinggap n berkemungkinan akan bertelur....sebab ada sumber makanan...

so kalau ada luka terdedah atau bernanah...jgn la pandang remeh...sebab kita tak tahu apa akan terjadi in future...

kalu luka jgn bubuh sebarang ubat...better g jumpe doctor. Bukan apa...ex kita dulu luka kulit melecut terus pakai krim beli kat kedai ubat cina....last2...tmpt tu bernanah smpai kena buat pembedahan kecil...buang tisu rosak kat tgn. nasib baik tak teruk sgt tp berparut la gak..

Parasit tu biasa la....mana3 anggota bdn pn dia serang. kulit kan organ terbesar manusia n organ utama yg terdedah pd jangkitan....so kena ambil langkah berjaga2 n amalkan gaya hidup sihat. itu basic. sebab badan sihat, sel darah putih pn akan sihat.....sel darah putih nie yang akan makan kuman pada luka kulit kita

itu lah info2 y dpt dikongsikan yaa... selamat membaca..