Kalaulah aku Seorang Jutawan

Apa Perasaan anda sekiranya anda bangun lewat pada esok hari dan anda temui sepucuk surat diatas meja dialamatkan kepada nama anda. Bila Korang buka saja, dalamnya sebuah surat berbunyi;

Tahniah!, anda baru sahaja memenangi cabutan bertuah anjuran Nuffnang sendirian berhad berjumlah sejuta ringgit!



wah! mimpi yang tak pernah kesampaian.hahaha

jikalau aku menjadi jutawan macam diorang ni, benda pertama yang akan buat ialah beli kereta. Dan kereta yang aku akan beli ialah,

Ferrari! ni adalah kereta idaman aku sejak sekian lama. Kalaulah aku jutawan, aku mesti beli kereta ni. Boleh juga aku berlagak lebih dengan kereta ni. Budak-budak kampus aku yang temberang bawa kancil pun aku tak tengok dah. Hah, dulu korang temberang kat aku dengan berlagak ngan aku korang bawa kancil saja, hah, sekarang giliran aku la pula nak temberang bawa kereta ferrari pergi kelas. Bolah ke macam tu?

Benda yang kedua aku nak buat ialah Buat Pembedahan plastic!!!  aku nak bagi muka aku ni hemsem ala-ala brad pit.


Sebab dulu cintaku pernah ditolak oleh seorang gadis dan alasannya adalah kerana muka aku ni tak hensem. hah!, sekarang aku dah ada duit berjuta, aku nak buat pembedahan muka. ala, macam alahyarham Michael Jackson tu kan, balik-balik buat pembedahan muka. Bila muka aku dah jadi hensem, boleh la aku berlagak dengan dia, nah muka aku dah hensem, padan muka ko buang aku dulu. huh! nanti kalau dia nak aku balik, aku cakap la kat dia. weh muka tak cantik, ada hati nak laki hensem macam aku?

Aku nak juga pergi melancong dan tempat yang yang aku teringin nak pergi ialah jepun. Kenapa jepun? sebab aku nak tengok bunga sakura. Orang kata bunga sakura ni cantik.

Eh, kejap.. sebelum aku nak pergi jepun, aku nak kawen!! haha.. kenapa? sebab orang kata masa bunga sakura berkembang dan berguguran, romantik. haha.. jadi sebelum pergi jepun, aku nak kawen dulu. pastu berbulan madu di jepun. baru best.. haha

dah berapa kali aku haha sini :D

Dengan duit yang banyak tu, aku nak mulakan perniagaan. Aku memang suka berniaga, tapi sekarang modal aku takda. Jadi tak boleh la nak mulakan perniagaan. Tapi, kalau aku ada duit berjuta, tak payah cakap. esok juga aku mulakan perniagaan aku. Dan aku nak buka business makanan. Kenapa? sebab setiap masa ada saja orang lapar. jadi kenapa kalau orang sentiasa lapar?
banyak la peluang business aku kalau orang sentiasa lapar. Tak berhenti-henti pengunjung nak makan nanti. (itu pun kalau makanan yang dijual tu sedap)




dan benda yang paling baik yang aku nak buat ialah tolong keluarga aku. Walau sejahat manapun aku, aku tetap akan tolong keluarga aku. Aku nak tolong sekolahkan adik-adik aku sehingga tahap yang mereka dah boleh hidup dan cari makan sendiri.

aku juga nak buatkan rumah untuk ibu bapa aku dan bagi mereka duit. selama ni, ibu bapa aku hidup susah nak besarkan kami, jadi inilah masanya aku pula nak bagi hidup mereka senang. bawa mereka pergi melancong.


Akhirnya habis juga duit sejuta tu. haha. so, apa pendapat korang dengan angan-angan aku ni. ok tak. kejam tak aku? haha

sebenarnya entri ini khas untuk menyertai contest anjuran aduka5.blogspot.com iaitu;



Tarikh tutup contest adalah pada 4 mac 2010. Masih ada 2 hari lagi untuk anda menyertai. Jadi jom ramai-ramai kita berangan nak jadi jutawan!!

43 Komen:

dee love eiffel said...

HAHA.. yang paling tak bule blah, pembedahan plastik ?? gila la kau kyuubi, kejam naa buat perangai cam gituu.. nway, aku sokong part tlg keluarga .. aku an baik ;D

Kyuubi_85 said...

@dee,

hehehe... aku tak la jht mcm tu...sj je tu.. :D

tapi part yang aku ditingalkn tu mmg cerita betul... huhu

Hazzy Ishak said...

kalau wit penuh poket, muke dorang dah tak heran hensem ke idak...

maslinamansor said...

Bukan ker keta ferrari tue dh jutaan ringgit... cukup ker 1 juta...? :)

n.. jangan la buat plastic surgery.. nnt lagi xelok lagi muka...

Nazz@Purple said...

hehehe.."kalau"...

shasha bee said...

pergghh..kyuubi berangan xley blah ! hehehe... klo da transform jadi brad pitt t gtaw ekk... nak tekel u! hehe

deus X machina said...

ferrari pun dah 1juta kyubi
habis terus duit hadiah nuff ko
erk888

maisyara Pot! Pot! said...

jd brad pitt? jgn wei! kang aq terpikat yoo. xD

feelinblue said...

aku tnggu jugak.

nk dgr ko ckp ko nk blanje sume blogger makan free sebulan berturut turut. HAHA

spe setuju??

:P

DzulhafixiceD said...

cilake.. lu lelaki ke?
gua bajet awek..

bellar0ssa said...

hahaha.teringat plak cite realiti tv THE SWAN... hmm abes seluruh badan dan muka wat plastic surgery.. hah pastu merana lah.. byk woo risk.

Nazatul shima said...

ferrari!cun2..hehee..nnti ley berlagak bawak ferrari..hehehe..

Merah Baldu said...

amboi kyuubi..ade hati nk wat pembedahan plastic..xbleh blah.pastu nk eksyen ngan org2 lain plak..tu sbb ko xdpt 1 juta.heheh..tp part yg tolong family aku sokong..

Kyuubi_85 said...

@Hazzy,

so maksudnya aku xyah la g buat pmbdhn mmuka if aku jadi jutawan kan? hehe

Kyuubi_85 said...

@maslinamansor,

kak, harga keta ferrari tu dalam 2 juta rm... haha

mmg angan lebih.. yg tu x leh masuk la.. haha

rasanya aku tak nak la bedah2 muka if dah jd jutawan.. org tengok poket aku je masa tu.. muka x tgk

Kyuubi_85 said...

@nazz,

hehehe... ya.. kalau..

Kyuubi_85 said...

@deusXmaxhina,

harga ferari 2 juta lbh.. haha... aku beli second hand ada jual tak? haha

Kyuubi_85 said...

@Maisyara pot!,

kalau cam tu, aku pakai topeng masa kuar nanti.. pasti banyak wanita kat luar terpikat sama.. bukan ko ja.. wakakaka

Kyuubi_85 said...

@Feelinblue,

aku belanja makan megi kari sorang sebungkus.. nak?

Kyuubi_85 said...

@DzulhafixeD,

cilakak, lu ingat aku pompuan ke?

ades.. aku ada gaya keperempuanan ke..

blog aku ada gaya wanita ke? huhuhu

sedi aku pedih

Kyuubi_85 said...

@bellarossa,

ish.. tak nak la aku main bedah2 ni..

biar muka hodoh mcm katak puru kalau jd jutawan, bnyk gak awek nak, kan?

Kyuubi_85 said...

@Nazatul shima,

haha... stuju2.. :D

belacan89 said...

hahha....sokong ngan feelinblue...baru la best...bole la menternak lemak berbulan2... huhu...c kyuubi ni.. banyak btul angan2nya.. apala...

Kyuubi_85 said...

@belacan,

lemak xpyh diternak.. kalau lebih x baik utk kesihatan.. huhu

Amirah Rashid said...

alaaa, jd la frank lampard.
blh i kawen dgn u
bhahahahaha :D

feelinblue said...

HAHA nk bihun pama :P

haha ade yg igt ko pompuan?

siyes aku terharuu!!

Moon BlooDy Spell said...

jgn lupa kasi aku sikittt

Kyuubi_85 said...

@Amirah Rashid,

tak nakjd Frank Lampard!! haha

Kyuubi_85 said...

@Fb,

hahahaha, fb, ko tgk blog aku ni ada ciri2 wanita tak? huhuhu

Kyuubi_85 said...

@moon bloody spell,

apa ko nak? nak megi kari? hehe

Mohd Shahrul Hafizi said...

Hahaha. Berangan kuat la ko ni bro.

aduka said...

ok kyuubi..
dah terima..
nnti aku review..
=)

Kyuubi_85 said...

@Mohd Shahrul,

hahaha... tu dah mmg kebolehan aku kot.. haha

Mr.Z said...

haha...smoga jadi jutawan bro :D

Kyuubi_85 said...

@Mr.Z

haha..semoga jadi kenyataan

sayaBerd said...

kahkahkah.
ko nk kaya yee ubi?
ko nk kaya?
ko nk kaya?
hahahha
kakakaka

wakaka

Kyuubi_85 said...

@berd,

aku nak!!!! hahaha..

mestila aku nak.. hoho

ko nak tolong aku?

buat business yg untung bnyk.. haha

F I T said...

wahh kesian brad pitt nanti takleh cari makan.. haha tinggi tul impian :P

Jom Menang RM10,000 dari AmBank Dengan Bermain Game Permainan Kehidupan Yang Mudah!

Kyuubi_85 said...

haha... apa dah boleh buat.. :D

mmg semua mimpi tinggi semuanya.. haha

jajarina said...

kyuubi.. ahaha.. kalo dpt bli ferrari, bg jaja tumpang sekaki eyh?? hehehe.. part tlg2 family, aku bg full support kat ko.. tp part wat plastic surgery tu, tak yah la.. ko dh kaye, kalo tak ensem pun jadi emsem sebab poket ko berWANG.. hahaha :D

Kyuubi_85 said...

@jajarina,

haha.. ok je..

kalau mcm tu, part yg bt pmbdhn aku tarik balik... dah bnyk duit, muka hodoh pun jd ensem... wakakaka

dunia2...

Mohd Shahrul Hafizi said...

Kebolehan ek? Hahaha.

Kyuubi_85 said...

@Mohd Shahrul,

hehe,, kebolehan yg jrang ada.. tp tetp x leh kalah mat jenin.. haha