I Just Love Good Smelling People

Why i just love good smelling people? Pasti semua orang ada sebab tersendiri, dan aku juga ada sebab aku sendiri. Ok, ini adalah kisah benar yang aku nak cerita kat korang semua tentang betapa pentingnya untuk menjaga bau badan kita ni and makes me love good smelling people. huhuhu


Cantik tak gigi si gadis ni. Errkk, gadis ke? aku pun tak tahu. Tapi gigimu la cantik :) Tapi apa pendapat korang kalau gigi je yang cantik, tapi mulut berbau!? Memang muka yang cantik sekalipun korang akan larikan diri dari dorang, betul tak? Aku pun akan buat benda yang sama. huhu

Ni ada berlaku kat aku masa aku nak pergi kelas hari tu. Masa tu aku nak cepat pergi kelas, bila sampai ke perhentian bas, bas dah penuh tapi kerana nak cepat, aku menyumbat juga masuk ke dalam bus. Dalam aku bersesak-sesak dalam bus tu, ada seorang mamat junior aku  berdiri kat sebelah aku ni. Aku tenang je, ala aku senior dia junior so tak payah takut. Tapi tiba-tiba mamat tu bercakap dengan kawanya dan. Adoi mak!! bau mulutnya macam dah seminggu tak gosok gigi! aku yang duduk yang berdiiri disebelahnya tu terpaksa menahan nafas kerana bau mulutnya terlalu menyengat hidung! adoi nak termuntah aku!!. Tak tahan aku dengan bau mulutnya. Nak je aku tenyeh kepala budak tu dan kata, "Eh budak, ko tak berus gigi ke? Apasal mulut ko bau semacam je?" dan suru budak tu pergi berus gigi. Tapi aku tak sanggup.




Kejadian kedua yang aku pernah alami ialah ketika menaiki bus. Bus bandaraya kota kinabalu ni memang akan sesak setiap masa tak kira pagi, siang atau malam. Nak dijadikan cerita, Ahad yang lalu, aku keluar dengan gf aku ke bandar kejap. Yala kan, hujung miggu orang nak bersuka ria melepaskan tekanan selepas seminggu asyik ke kelas je.

Selepas penat berkeliaran, kami pun balik ke terminal bus untuk balik ke kolej. Dan untuk sampai ke terminal bas dari tengah bandar kami perlu menaiki bas bandaraya. Dan semua orang tahu keadaan dalam bas tu bagaimana. Sempit, sesak dengan orang yang berbagai ragam dan bau. Hah! sebut pasal bau ni, masa tu aku terpaksa berdiri kerana semua kerusi dah penuh. Dan masa tu juga seorang pak cik naik dan berdiri disebelah aku. Kerana terpaksa berdiri, pakcik tu memegang rel besi yang ada kat atas, dan terbuka la ketiak dia tu! Dah tu ketiak tu mengarah kat aku. Dan korang tahu tak bau ketiak yang tak pakai deodorant atau bedak dan berpeluh setelah penat seharian bekerja? Bau!!

Aku memandang kearah gf aku dengan muka yang berkerut. Dia faham maksud aku dan tersenyum melihat ke arah aku masa tu.. huhuhu. Dan aku terpaksa menahan bau tu selama 30 minit!! Sikit aku nak cakap kat pak cik tu, 
"pak cik, tak pakai deodorant ke? bau semacam je ketiak tu. Gunalah Adidas action 3, bau ketiak tu akan hilang" 
Tapi aku tak berani nak cakap, kang dilempangnya aku, pengsan aku dalam bas tu.


Eh, kenapa aku nak syorkan pakcik tu gunakan Adidas Action 3? Adidas action 3 ni memang best, ada beberapa kelebihan bila menggunakannya iaitu mengandungi anti perspirant dimana ianya menghalang ketiak kita dari berpeluh dan basah. Adidas action 3 juga menghilangkan bau badan yang kurang enak serta tidak mengandungi alkohol dimana ianya sesuai untuk semua, tak kiralah korang muslim ke tak. Memang bijak! :D So, korang nak tips untuk menghilangkan bau badan? Gunalah Adidas Action 3! :D

Sebab itulah juga Adidas Action 3 bersama Nuffnang membawakan Project Alpha Season 2 dimana ianya akan membariskan Malaysian Top Blogger dan melihat bagaimana kehidupan mereka. sebabnya? Agar mereka ni tidak akan berbau ketika melakukan aktiviti-aktiviti terutamanya yang lasak nanti! haha

So, apa yang ditunggu? mari bersama-sama Memberi kaharuman, bukan sahaja diri sendiri malahan kepada semua orang di sekeliling kita agar kejadian yang menimpa aku tu tidak akan berulang lagi!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS!!

21 Komen:

feelinblue said...

org 1st?
hehe..

xbole blah spe yg tak pakai deodorant..
sendirik mau igt la kan..

adidas?
nivea sudeh!!

btw aku ske entry yg ini kuubi. :)

dah macam promoter :P

ejaa said...

tak suka bau ketiak.hihi.
so rajin2 kai deo ok!!!

Kyuubi_85 said...

@Fb,

mmg ko je yg nak jadi org first komen.. haha

ada je ko ni.. sebelum ni kata mcm agen pelancongan.. yg ni jadi promoter la pla.. hahaha

best pla aku kenal ko ni.. :D

Kyuubi_85 said...

@ejaa,

dulu2 mmg aku tak pakai deodorant.. haha
dan ko pasti tahu baunya mcamana kan.. haha

tapi sekarang, dashing tak leh lari.,.. hehe

sayaBerd said...

hahaha.
ko pi hidu ketiak org wt pe doe?
wakaka

Amirah Rashid said...

perempuan blh pkai ke adidas tu??

Kyuubi_85 said...

@Amirah Rashid,

yup, boleh.. dia ada 2 jenis.. for men and women.. :D

Kyuubi_85 said...

@berd,

bukan g hidu, tapi terhidu.. huhuhu

maslinamansor said...

peristiwa bau terbau nie selalu gak terjadi padaku..... hancusss

Mohd Shahrul Hafizi said...

Nasib baik aku dah lama x naik public transport. Dulu sebelum takda moto, memang menahan jela bau badan org sekeliling. Eiw!

ayie said...

wow...ok! aku dah faham.
nk ilangkn bau mulut hanya spray
Adidas Action 3 dlm mulot.
simple! yeayyyy....
trima kasih kyuubi! haha

where said...

haha..ayie mengong..
t mati lak..
aku kunyah chewing gum kowt tuk ilangkn baw mulut..ok jer kn..
kalu baw badan, berlambak produk2 kt pasaraya..pilih jer 1..

belacan said...

haha... mmg banyak ragam la org d sekeliling kita ni... so... sabar je la..

blog Ririn said...

kalo cium ketek gah dech :(

Miss Lula said...

memang kalau kat public memacam bauan oww.. :D

maisyara Pot! Pot! said...

kalau naik bus, mmg senang nk dpt macam2 bau. lebih2 lg berhimpit2 bagai.. hahaha..

jan said...

hahahahaha.cian ko...

Nazz@Purple said...

naz penah terlupa nak pakai..pe lagi...erm..lenjun ar ketiak..bau korang paham je la..sepanjang hari..xconfidem..kepit je..xberani angkat tangan..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

KEH KEH KEH.

masalahyan kamoo tu pakai deodorant tak ?

hehe.

feelinblue said...

kyuubi.

HAHA thanks~~

entry ko sume menarik.

✿bieyra dhamira✿ said...

kadang2 nk tegur org yg ketiak b'bau ni..segan lak...tp..xtahan deh..