Untitled

Tiada apa aku nak cerita disini kali ni. Just want to share a few words that really touch me..

Dont pretend to be someone else. Be yourself. It will be a burden for you if you are trying to be someone else that you are not. Dalam kehidupan sehari-hari, dalam hubungan, mahupun dalam blogging ni.



 

Bila kita menghadapi masalah, atau kita kurang keyakinan diri, remember you can do it!!
Percaya pada diri sendiri. Kalau kita tak percaya pada diri sendiri, pada keupayaan dan kebolehan kita, siapa lagi yang nak percaya kita? You just teach yourself to be useless. But the fact is, you are more than what you know about you!!





Jangan larikan diri dari masalah. Hadapilah ia dengan tabah sehingga ia selesai. Jika kita cuba melarikan diri dari masalah itu, ianya tidak akan pergi tapi ianya akan kekal dengan kita. Dan jika kita hadapinya, kita sedang melatih diri kita menjadi lebih kuat dari sebelumnya.


 
Hidup kita ini hanya sementara. Kita tidak mampu untuk hidup selama-lamanya walaupun dengan ilmu sains yang terhebat manusia pernah ada. Hargai orang di sekeliling kita, hargai orang yang kita sayang. Jangan bila dia telah pergi baru menyesal.rebut la peluang yang ada di depan mata, mungkin ianya akan menberi sesuatu yang berharga dalam hidup kita. Keputusan kita hari ini mencorakkan siapa kita di masa hadapan.





Dan yang paling penting sekali, jangan sesekali lupa untuk berdoa. Tidak pernah ada agama di dunia ini yang melarang kita berdoa. Malahan berdoa amatlah digalakkan. Bila kita menghadapi masalah, jangan pula lupakanNYA. Walau siapapun kita, walau sehebat manapun kita, kita tetap ciptaan dia. Kita tetap kalah kerana nyawa kita dalam tanganNYA.


**mcm kasar je bahasa aku kali ni... ish3.. sorry ye kalau korang rasa ianya kasar..

31 Komen:

Hazzy Ishak said...

tak ada sesiapa yang kenal kita lebih dari diri sendiri...

Kyuubi_85 said...

@hazzy, ya betul tu... tapi kadang ada insan yang tak sedar tentang kebolehan sendiri sebelum org lain bagtau kat dia.. they haven't discover their inner strength

nuRuLain_zAiNi said...

kita lebih mngenali siapa kita

Amirah Rashid said...

tp kdg2, susah jgk nk kenal diri sndiri
ape yg kita kene buat,
buat aje ape yg hati kita ckp
jnji bnde tu bukan bnde yg xelok la
hee :D

feelinblue said...

5 bintang utk entry kali nie..

thumbs up :)

life is short,so live it sweet!

Kyuubi_85 said...

@nuRuLain, betul tu... kita memang kenal siapa diri kita tapi kita tidak semestinya tahu sejauh mana dan apa kekuatan kita..

Kyuubi_85 said...

@feelinblue, thx ye... hehe
budak baru belajar ni...
betul tu,aku stuju dengan ko... live is short, jadi gunakan sebaik mungkin.. :D

Jard The Great said...

jgn mudah percaya sama org.. huhu

kawie2020 said...

proud to be urself... dan buat baik berpada2... buat jahat jgn sekali yer... hehehehhehhe

feelinblue said...

kyubi..

ske entry2 ko.

wat aku bersemangat.

:)

Kyuubi_85 said...

@Jard, betul tu... aku stuju dengan ko... manusia skrg ni susah untuk dipercayai... huhu

Kyuubi_85 said...

@kawie, yaya... hehe... be yourself!! jgn nak tipu2..
buat jahat? never!! :D

Kyuubi_85 said...

@feelinblue, bagus la if entri aku ni bagi makna pada orang lain... :D

Seoga kita semua tabah manghadapi segala sesuatu..

maslinamansor said...

kdg2 xjadi diri sendiri.... :)

Kyuubi_85 said...

@maslinamansor, ya betul tu... dorang berlagak sebagai org lain...s edangkan itu bukan diri mereka yang sebenar...

ida said...

setuju ngan entri ni...tp sgt susa la nak kenal inner strenght tu...

vidadarisakura said...

gud.

Nazatul shima said...

pas smayang,aku salu doa moga aku jadi insan yang murah rezeki,sihat kesihatan,dan dipermudahkan dalam segala hal..:)

Kyuubi_85 said...

@ida,

Kita perlu selami diri kita dan fahami diri kita... lagipun sebab tu la ada kaunselor... sebab nak tolong kita kenal inner strength tu..

Kyuubi_85 said...

@vidadarisakura,

yes... thankyou.. :D

Kyuubi_85 said...

@Nazatul shima,

bagus la tu... selain usaha kita di dunia ni, yang paling penting adalah doa...

Kalau DIA tak nak bagi rezeki, sekuat mana kita berusaha pun pasti tkde hasilnya...

Wanie-san said...

Jadi diri sendiri..Jgn hipkrit..Menyamph kat org yg depan baek belakang perangai mcm setan..uh!
uwek!lalala

sekian

Kyuubi_85 said...

@wanie-san,

ya betul... stuju sgt... aku pnh jmpa org mcm tu.... dia kutuk dr belakang n crita kburukn kita dgn org tapi bila bdepan, baik mcm malaikat..

Admin said...

setuju dgn pdpt u....
http://pictureoffood.blogspot.com/

mamai said...

that we should be...let be our self not other

Kyuubi_85 said...

@Admin,

makaseh2.. :D

Kyuubi_85 said...

@mamai,

ya betul tu.. we should be who we are, not pretending as someone we are not..

triple x malaya said...

salam..

black_mel said...

wah...kata-kata hikmat..bagus2..memotivasikan diri..

Kyuubi_85 said...

@triple x malaya,

ya selamat dtg ke blog gue yang tak seberapa ni.. huhu

Kyuubi_85 said...

@black_mel,

ya, ni nak motivasikan diri...