Terjah Eyriqazz @ Great Teacher Onizuka

Ok, kali ni aku Dapat peluang nak terjah blog Mr Eyriqazz. Selalu dia je yang nak terjah blog orang. Kali ni giliran aku nak terjah blog dia. Hahaha..

Sebenarnya ni nak join contest Mr GTO ni... hehe. Contest Terjah Eyriqazz @ Great Teacher Onizuka

Mr GTO pinjam kejap eh gambar ni.

Sedikit tentang Mr Eyriqazz a.k.a Great Teacher Onizuka, seorang kipas susah mati pelakon Jepun, Takashi Sorimachi yang berlakon sebagai Onizuka sensei (cikgu Onizuka) dalam drama Jepun, Great Teacher Onizuka tu.

Tengok la senarai entri Mr GTO ni

Ok, tentang blog Mr GTO ni, dia ni dah lama blogging sebenarnya. Kalau korang perasan, entri pertama beliau pada April 2003 iaitu bertajuk waikiki. Aku tak faham apa maksudnya perkataan tu. Dia hanya aktif dalam blogging ni dalam september 2009 dengan 28 entri. Dan sekarang, Mr GTO ni adalah antara blogger yang terkenal juga dengan jumlah follower yang nak dekat 500 tu.


Gaya penulisan Mr GTO pada mulanya aku tengok memang pening kepala aku,

 

Hah, korang tengok tu, tak ke pening tu tulis mcm tu... tapi sekarang dah ok dah cara dia tulis ni. Mungkin dulu baru nak belajar. Sekarang, dia mempunyai gaya penulisan yang selamba je, senang nak dihadam, dan difahami. Tak macam dalam gambar tu yang nampak sangat serabut.  memang best blog dia ni.


 

Header yang simple tapi menarik. Sebelum ni header kat blog dia ni simple sangat. Tapi lepas beberapa orang tegur, dia muncul dengan header ni. 

Blog dia ni juga banyak tips yang menarik, tips nak buat wang pun ada, tips pasal cinta pun ada, grooming pun ada gak. memang pelbagai, mungkin inilah kunci mengapa ramai orang suka berkunjung ke blog dia ni kerana banyak info kat sini juga.


Ni hah, print screen tentang tips-tips yang ada kat blog dia ni.

entri-entri Mr GTO lebih pelbagai. Banyak tentang aktiviti dengan nuffnang, personal life activity, tips dan yang paling menyengat sekarang adalah segmen terjah beliau yang dilihat mendapat sambutan dari kalangan pembaca, termasuk aku.. hehehe

Pada pendapat saya, blog Mr GTO ni dah ok sangat, tapi ada beberapa perkara yang perlu diubah untuk nak bagi lebih umph..

1.  Blog Template 

yang ni Mr GTO pun dah cakap gak memang tak berapa nak ok. template sekarang ni nampak sedikit serabut dan sempit. Kalau nak stay dengan template sekarang ni pun ok gak, cuma cuba edit bagi besar sikit bahagian content agar nampak lebih selesa disitu.


2. Cuba bagi kemas sikit penulisan entri

Isi memang dah  best, tapi tak berapa kemas. Contohnya, selepas noktah or koma tu, boleh bagi space dulu baru mulakan perkataan baru. Mungkin boleh baca entri ezany tentang kekemasan entri.

untuk korang nak tahu, aku paling suka dan teruja dengan entri dia iaitu Ada apa dengan beautifulnara dan aura beautifulnara rekod baru tercipta kerana blog hiburan beautifulnara adalah antara yang terkenal dan menduduki tempat pertama dalam carian google. Aku sangat teruja untuk mengetahui hasil terjahan ke blog beautifulnara.

ok, dah selesai.. hahaha

So, sapa nak join kontest ni, bleh la join.. Ramai2 terjah blog Mr GTO

nak tag sape ni eh...

Nurfarhana

Kawie

FIT

13 Komen:

dzul hafixi said...

gto yg jepun tu ke?
boleh plak ckp melayu..

~0~ said...

GTO aku mmg suke gto...cite dia best

maslinamansor said...

banyak tips blh dapat dr GTO nie...

Hami Asraff said...

a'a pernah juga masuk blog beliau.

Hazzy Ishak said...

abg haz penah perasaan yang muka dia macam onizuka tu...

encik ariff o said...

onizuka cekgu terbaek!

Solehah said...

semoga menang..wish u all d best..

Ah Fatt said...

aku dah singgah 2 kali kat blog GTO ni kot

kenwooi said...

ooh.. so terjah means promote?

anyway, nice review of eyriqazz's webby! it's always fun to read tips.. hehe.. all the best in the contest =)

kenwooi.com

maisyara Pot! Pot! said...

blog bliau terbaik yoo.. hehehe..

phatgurl said...

Harap2 boleh menang~! Bro eyriqazz cool je orangnye

miss lolly a.k.a luvfareda said...

a'ah. eriqazz slalu gak komen my belog.

n l0lly pom ada gak komen belog die.

slal0 masuk gak rr ^__^

Anonymous said...

perlu menyemak:)