Koleksi Gambar Tunku Abdul Rahman Marine Park

Ok, kali ini aku nak share koleksi gambar-gambar Semasa melawat Tunku abdul Rahman Marine Park. Aku pernah juga tulis review tentang taman laut ini disini. Tempat ni memang menarik. Kalau aku dapat peluang nak pergi tempat ni lagi, pasti aku takkan lepaskan.

So, Jom enjoy the pictures!!


 
Kedatangan anda dialu-alukan




 
 
wah, banyaknya ikan, berjuta-juta ikan 





  
Alam semulajadi yang dipelihara. Sangat menarik




  
White sandy beach. So romantik. sesuai nak pergi berbulan madu pada pasangan yang baru berumah tangga. Yang dah lama kawin pun ok juga, nikmati masa berkualiti bersama.




wah, banyaknya ikan! Boleh bagi makan ikan-ikan tu dengan tangan anda sendiri! Bestnya!!




 






  
 Alahai, comelnya cik adik. Eh, jangan la malu, tengok la abang nak ambil gambar ni.




 
Pemandangan yang cukup menarik tertarik tempat ni memang menarik.




 
eh, ada kedai souvenir lagi. Bolleh la beli sesuatu sebagai kenangan anda pernah kesini.



 
wah, ada bom!!! 
Ini adalah tinggalan bom ketika perang dunia ke II


dah banyak gambar yang aku tampal disini kali ni kan? So, cukuplah dulu sampai disini saja. Di lain hari, aku akan share lagi gambar-gambar yang menarik, khas untuk tontonan umum.

Adios!!

17 Komen:

dzul hafixi said...

pulau manukan kat mane?
boleh kasitau?

sI tEDI said...

ikan apa tu?

bspotgurl said...

wow.. bestnyee

Kyuubi_85 said...

@dzul hafixi,

mesti ko tak g baca link aku letak tu kan?

Pulau manukan ni letaknya di sabah, sebelah ibu negeri sabah, kota kinabalu je..

Kyuubi_85 said...

@sI tEDi,

aku pun tak tau ikan apa tu, tapi kalau ko pegi kat sana, memang ko akan jumpa banyak ikan ni... bleh bagi makan lagi tau..

Kyuubi_85 said...

@bspotgurl,

memang best tpt ni... :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

menarik yg amat !

Kyuubi_85 said...

@miss lolly,

:D memang menarik... kalau ada peluang ke sabah, pegi la lawat tempat ni... tak banyak guna duit pun..

Eyriqazz said...

wau,bestnya..teringin nak pergi juga

Kyuubi_85 said...

@Eyriqazz,

ya, memang best tpt ni...kalau dtg sabah, pegi la tpt ni... tak jauh dari kota kinabalu.... 20 minit je pejalanan dgn bot laju..

~ ReD ~ said...

tengok pic kasik ikan makan roti tu, terus teringat trip ke pangkor dulu.. ada gaks buat camtu.. uh! uh! kenangannn..^_^

Ah Fatt said...

memang cantik ler tempat tu
aku suka ikan banyak tu

Kyuubi_85 said...

@ReD,

best kan dapat buat mcm tu.. :D

Kyuubi_85 said...

@AhFatt,

memang cantik tempat ni... ada sekali masa kami tengah nak bagi ikan2 tu makan, ada seorang pelancong terjatuh dalam lau akibat terlalu kusyuk tengok ikan2 tu.. hahaha

nasib gak pandai berenang org tu

Huda said...

oh bestnye~!!
agak2, kalo berenang sama2 ngan ikan2 tu boleh x?
hehehehehe

Kyuubi_85 said...

@Huda,

ko dtgla sini g try... bleh ka? :D

kang ikan2 tu gigit ko... haha

Anonymous said...

I think one of your advertisements caused my internet browser to resize, you might want to put that on your blacklist.