Kenali Sifat lelaki melalui kumpulan darah - Part 1

Kepada gadis-gadis diluar sana, korang ada masalah tak nak kenal boyfriend korang? Susah kan nak tahu tentang sikap manusia ni? :D

 
Apa kaitan lak dengan mamat ni..


Ok, kali ni aku nak share la tips-tips ni pada gadis-gadis diluar sana untuk lebih mengenali teman lelaki korang. Walaupun mungkin bukan 100% betul, tapi sekurang-kurangnya dapat memberi sedikit gambaran tentang boyfriend korang kan? jadi, sebelum korang baca tips ni, baik korang tanya botfriend korang dia darah jenis apa kerana kali ni, aku nak share tips untuk mengenali sifat lelaki melalui jenis darah mereka.

Kepada lelaki-lelaki kat luar sana (termasuk aku), meh kita tengok tips ni betul ke tak..




Jenis Darah A
Sifat - lelaki berdarah jenis A biasanya sopan dan tegas. Apabila dia dah putuskan untuk melakukan sesuatu, dia tidak akan mudah menyerah. walaupun sesetengah orang menganggap lelaki jenis A ni membosankan, sebenarnya dia seorang individu yang berfikiran waras atau bijak dan rela menyelaraskan hubungan dengan kawan-kawannya. Dia tidak suka konfrontasi dan lebih suka mengawal perasaannya sendiri untuk menyesuaikan diri dengan orang lain. Dia suka bergaul dengan sesiapa sahaja dan lelaki jenis ini menpunyai ciri-ciri lemah lembut dan sensitif.

Kelemahan - Seorang yang tegas dan cerewet. dia akan melakukan apa sahaja asalkan ianya sempurna 100% tanpa kesilapan. Jika dia melakukan kesilapan kecil, itu akan menjadi tekanan pada dirinya.

Cinta - Lelaki jenis darah A lebih berhati-hati untuk meluahkan perasaan minatnya secara terbuka terhadap wanita yang dia sukai.Dia tentu akan berfikir "Bagaimana pula sekiranya dia menolak pujukan saya, tentu saya akan berasa amat malu". lelaki jenis ini akan cuba untuk mendapatkan kepastian terkebih dahulu samaada wanita tersebut mempunyai perasaan yang sama dengannya sebelum mengambil apa-apa tindakan. Kerana sikap ini, lelaki jenis darah A lebih suka melepaskan beberapa peluang.

Kerjaya - Lelaki jenis darah A ini seorang yang rajin dan jujur. ini menyababkan dia mendapat kepercayaan daripda pihak atasan dan rakan-rakan sekerjanya. jika kerja yang diberikan itu sukar, lelaki jenis in iakan tetap menyiapkannya. Dia akan bekerja perlahan-perlahan dan mantap untuk mencapai matlamatnya. dia seorang yang tidak sukakan perniagaan yang berisiko dan kestabilan serta praktis penting baginya.

Wang - Dia seorang yang suka pentingkan diri sendiri. Dia jarang membeli barang yang diperlukan. dia juga mempunyai perancangan simpanan sendiri danbijak mengurus wang. dia akan berusaha untuk tidak terpengaruh dengan temujanji yang melibatkan pengeluaran wang untuk sesuatu yang tidak  perlu.

Perkhawinan -Lelaki jenis ini adalah seorang yang cerewet. Sekiranya dia berhati-hati memilih kekasih, sikapnya itu akan berlanjutan tanpa bercakap bila dia menentukan pasangan hidupnya. Disebabkan sifat mereka yang disebabkan sikap mereka yang berhati-hati ni, sesetengah merekan ini cuba mengatur perkhawinannya seperti menggunakan perkhidmatan menvari jodoh. Namun kebanyakan lelaki jenis darah A ini adalah suami yang pandai bertimbang rasa dan bertanggungjawab selepas berkhawin dan keluarga adalah segala-galanya bagi mereka.




Jenis Darah AB

Sifat - Lelaki jenis darah AB inginkan kedupan yang tenang tanpa rasa bimbang. Dia tidak suka apa sahaja bentuk penglibatan sosial atau konfrontasi, sebaliknya dia menegaskan lebih suka memilih kebebasan. Lelaki jenis ini seorang yang berkebolehan dan aktif dari segi sosial. Pada dasarnya, Lelaki jenis darah AB kurang tabah untuk bekerja keras untuk mencapai matlamatnya. Dia juga tidak suka orang memandangnya, oleh yang demikina, dia lebih suka menjauhkan diri dari orang ramai. Lelaki jenis ini mempunyai ramai kenalan namun tidak ramai yang setia dan mempercayai dia. Walaupun kadang-kadang bersikap dingin, lelaki jenis ini seorang yang baik hati dan sentimental.

Kelemahan - Walaupun mereka berbakat dan cekap untuk menganalisa tentang sesuatu isu-isu, namun lelaki jenis darah AB ini kurang ketabahan. Mereka jenis yang mudah putus asa dan lemah semangat tanpa banyak berdikari. mereka juga suka menjadi defensif dan pendiam apabila berjumpa dengan orang yang baru dikenali.

Cinta - Seorang lelaki yang berpengetahuan, lucu, baik hati dan cool. Sikap yang menjadi daya tarikan pada wanita.Lelaki jenis ini mempunyai ramai rakan wanita tetapi ianya mengambil proses yang lama untuk dijadikan kekasih. Walaupun dia menyukai wanita itu, dia tidak pasti sama ada dia dapat menikmati kebebasan bersama rakan-rakan kerana dia tidak suka atau terikat pada suatu hubungan.

Kerja - Lelaki jenis darah Ab terkenal dikalangan rakan-rakannya tetapi dia seorang yang kurang berwawasan. Disebabkan itu, dia hanya akan kekal sebgai eksekutif biasa sahaja. Lelaki jenis ini tidak sanggup mengorbankan kebajikan perid=badi untuk mendapat faedah di tempat kerja.

Wang - Lelaki jenis darah BA seorang yang tidak kedekut. Ini dapat silihat apabila sebuah pergaulan terjalin. Bagi doa, persahabatan itu merupakan satu aset, namun dia juga seorang yang praktkal dan biasanya membuat  beberapa simpanan untuk segala kemungkinan.

Perkhawinan - Bagi lelaki jenis darah AB, perkhawinan merupakan suatu yang rumit dan mendatangkan kesusahan baginya. Oleh itu, dia akan cuba mengelaknya jika boleh. Tetapi jika terpaksa, dia akan menerimanya khususnya jika hubungan mereka sudah terjalin lama. Selepas berkhawin, hubungan antara suami isteri akan menjadi seperti kawan dan teman, mempunyai sikap yang terbuka dan tiada ketegangan.




Cukuplah tips ni untuk kali ni. selepas ni, aku akan postkan pula tips yang seterusnya. Entri ni dah cukup panjang. Semoga ianya berguna untuk semua.

10 Komen:

misz benida said...

aku xtau awek aku drah pe..drh aku sdrik pon aku xtau..huhuhuhu

dzul hafixi said...

gua xtau gua darah ape..
smp skang..

Hazzy Ishak said...

o
o
o

xOxO~fixa~ said...

aku darah A
rhesus aku x tau...hahaha..sib bek ada experiment kat sekolah...
tq2 for the info..
=)

Nazatul shima said...

klo B camane? AB/A = B :)

Kyuubi_85 said...

@misz benida,

Alahai, susah la ni kalau cenggitu...

Kyuubi_85 said...

@dzul hafixi,

kat skolah dulu tak pnh buat test ke?
buat experiment masa kelas tu... hehe

Kyuubi_85 said...

@hazzy,
ko yang o ke bf ko yang o? yang ni untuk jejaka je, nanti pas ni aku postkan tuk girl lak k..

Kyuubi_85 said...

@xoxo,

Ya, sama2... benda yang baik kita kongsikan lah... benda tak baik simpan sorang2... hehe

Kyuubi_85 said...

@Nazatul Shima,

pandainye ko kira ye.. :D