Pelik Tapi Benar

Tadi pagi, seperti biasanyalah aku melakukan kerja-kerja check traffic blog aku ni. Dan macam biasa traffic ke blog aku ni macam hidup segan, mati tak mahu je.

Dengan nuffnang kita boleh tahu kan dari mana unique visitor kita datang dengan melihat refferer.
Saya pun nak tahu dari mana datangnya Visitor blog aku ni. Dan bila aku check refferer aku, ada satu alamat yang aku tak tahu pun datang dari mana.











Bila Aku cek alamat tu, heh! Bahasa Rusia la pulak.. Sejak bila aku jadi blogger Rusia pulak ni..
Aku Guna melayu la.. :(




Dapat tempat nombor satu pula tu... huhuhu

Tak padan langsung, aku tulis melayu, keluar kat negara orang.

Ketara sangat tak pandai dan tak reti SEO kan (Search Engine Optimization).

Memang aku tak pandai bab-bab SEO dan keyword ni.

Kalau aku guna keyword yang betul, tak la keluar kat sana ye tak.. :D

Apa-apa aje la...

Hahaha... Tapi tak pe la.. Pengalaman mendewasakan kita..

6 Komen:

Afendy said...

Mungkin bahasa ko guna ala-ala russian.. haha

Kyuubi_85 said...

heh, tak mainla russia fendy.. tgk keyword masa dia searching pun semacam.. entah apa bendanya yang dicari... nasib badan la dia pergi blog aku... wakakaka

Uruchimaru @ kf said...

tak segaje tue..kot

Kyuubi_85 said...

@Uruchimaru, mungkin juga tu... :D
tak sengaja pegi ke blog i..

IxoR@ said...

penapis bocor...itu yg tersesat tu....

hehehehehe.....

Kyuubi_85 said...

hehehe... yela tu IxoR@.... :D