Jangan Buat Lawak Ketika Makan

Ni nak bagi sedikit nasihat la dekat rakan-rakan di luar sana agar tidak buat lawak masa makan...

korang nak tahu kenapa aku nak bagi nasihat ni??

Korang pernah tak nampak adegan makanan dalam mulut disembur ke muka ketika makan?

Aku baru sahaja melakukannya tadi ketika makan malam!!

Tapi yang ni bukan kat muka, tapi kat badan la..

Masa tu, kami tengah makan malam.. Mula la kawan kami yang seorang ni buat lawak kami semua tak henti-henti ketawa sehingga sampai ke satu tahap yang aku tak dapat kawal ketawa aku... Dan... Burrrrr... makanan yang ada dalam mulut aku tersembur keluar ke arah rakan aku yang duduk di depan aku masa tu.. hahaha

tapi kesian kat dia, nasib aku dapat mengawal mulut aku masa tu, kalau semua makanan dalam mulut aku tu pun habis tersembur keluar... nasibla sedikit aje yang tersembur keluar...

so, nasihat aku, jangan la buat lawak ketika makan.. :D

4 Komen:

SharHanah® said...

hihihi.... camner la perasaan org yg kena 'sembur' tu yer?

Actually, terima kasih kerana sudi komen kat sharHanah's blog yer.... apa2 kongsi pengalaman ngn saya...

Kyuubi_85 said...

hehe.. Nasib kawan juga, so dia tak la marah.. tapi merah gak muka dia masa tu... hehe

ya, thx ju coz jenguk my blog yang blum "sebulan jagung" ni.. hehe

kawie2020 said...

hahhahahhaha... shian kat org yg kene sembur tuh... hhehehehhehehe

Kyuubi_85 said...

@ kawie, hehehe... takde pa yg dapat dibuat kecuali minta maaf kat dia... dah terjadi mcm tu... hehehe