Movie Review : Avatar

Korang dah tengok ke filem Avatar?? Baru2 ni Filem Avatar mula ditayangkan di Malaysia pada 18 disember. Aku pun tak ketinggalan juga lah nak tengok filem ni, hebat ke tak.. Dan fulamak, memang best gile la tengok aksi dorang ni. Mata aku tak bekelip pun masa menonton filem ni. Memang best. Aku recomend la pada yang kaki tengok wayang, pegi la tengok filem ni, berbaloi.


Ok, sedikit tentang filem ni,

Pengarah filem ni adalah James Cameron, (tak tau la sapa dia ni, sebab aku ni minat tengok filem je, sapa yang buat filem ni aku tak peduli pun, yang penting best..hehe)
Watak starring dilakonkan oleh Sam Worthington sebagai Jack Scully dan heroin filem ni pula dilakonkan oleh Zoe Saldana sebagai Neytiri. Watak penjahatnya pula dilakonkan oleh Stephen Lang sebagai Kolonel Miles Quaritch.

Filem ni mengisahkan tentang sebuah syarikat yang cuba menggali mineral yang dipanggil unobtanium di sebuah planet yang jauh dari bumi, Pandora. Mineral ni terletak di bawah perkampungan puak yang tinggal disana, puak Na'vi.



Dengan menggunakan kejuruteraan genetik, Saintis telah mengambil DNA puak ni dan mencipta badan Manusia-Na'vi yang dipanggil Avatar. Puak Na'vi ni melancarkan perang keatas manusia selepas manusia mengganggu tempat tinggal mereka, dan bermula la aksi Jake Scully Dengan Avatarnya..


So anda nak tau lebih lanjut tentang filem ni?? Jom ramai2 ke panggung dan tengok filem ni.. beessttt!!

Sedutan dari filem ni yang aku ambil dari Youtube.com




** Filem Arahan James Cameron, Avatar ni menduduki tangga teratas box office di US

2 Komen:

ida said...

heheh...i da tgk movie tu... best... tp i takut la dgn appearance org Na'vi tu...

Kyuubi_85 said...

ya mmg best pon... tak de la menakutkan pon, cuma pelik la jg appearance dorang ni..